avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocata m\'a tras pe sfoara si mi\'a pierdut procesul
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocata m'a tras pe sfoara si mi'a pierdut procesul

Buna seara!
Am un subiect #-o ...
La apelul pe care l'am facut anul trecut, la procesul de partaj ,avocata mi'a cerut 60 milioane (vechi) , pe care am convenit sa ii platesc in mai multe transe. Numai ca eu, fiind dintr'o alta localitate decat cea a avocatei, si fiindu'mi greu sa ma deplasez ( sa fac naveta) avocata mi'a sugerat sa depun banii intr'un cont de'al sotului ei, pentru ca , spunea ea, banca la care are ea cont, nu era in localitatea mea.
Nu mi s'a parut nimic suspect in privinta asta, doar ca pretul pe care ea mi l'a cerut mi s'a parut exorbitant, tinand cont ca in urma cu doi ani, i'am mai platit tot 60 milioane (vechi), ca avea un fix cu suma asta, desi stia ca o duc foarte greu cu banii.
O sa va intrebati de unde am avut totusi acesti bani. Din imprumuturi pe la banci, cunostinte, rude si imi este foarte greu acum sa restitui banii, dar nu'i pasa.
De multe ori ma presa cu banii spunand ca are meseriasi in casa si ii trebuie si ei bani ca sa'i plateasca.
M'a asigurat ca daca platesc acesti bani castig procesul garantat, ce proasta am fost !!!,ea insa la ultimele termene nici nu s'a mai prezentat, pretinzand ca judecatoarea a facut o greseala cu termenele. Niste gogosi pe care mi le'a vandut si pe care nu le'am mai inghitit fapt ce m'a determinat sa consult alti 3 avocati, pentru ca eram disperata ca imi pierdeam casa si toti trei mi'au spus ca m'a ,, furat'' pe fata.
De ce? Pentru ca mi'au spus ca un avocat are un cont al lui de avocat in care isi primeste onorariile, nicidecum in contul sotului asa cum mi'a cerut mie.
Eu am chitantele de la banca cu banii pe care i'am depus in contul sotului ei, pe care nici nu'l cunosteam, pot sa dovedesc asta.
Intrebarea mea este daca pot sa fac ceva in privinta asta pentru ca m'a furat si pe mine cu nerusinare , si statul, neplatind niciun impozit iar eu am de platit dobanda grea la banca :((
Si nu se poate sa faca asta in continuare la o multime de amarati care o angajeaza si isi pun poate viata in mainile ei .
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 00:38, 8 Decembrie 2012
depuneti sesizare la barou
Introduceţi o acţiune în instanţă pe temeiul plăţii nedatorate:

Art. 1.341. Notiunea. (1) Cel care plateste fara a datora are dreptul la restituire . Art. 1.339-1.345
(2) Nu este supus restituirii ceea ce s-a platit cu titlu de liberalitate sau gestiune de afaceri.
(3) Se prezuma, pana la proba contrara, ca plata s-a facut cu intentia de a stinge o datorie proprie.

Bineînţeles, veţi avea nevoie de un avocat.

Sau, depuneţi o plîngere pentru înşelăciune. Tot asistată de un avocat.

Buna seara!
Multumesc frumos userului ,,themis''.
Am incercat deja cu doi avocati,le'am cerut ajutorul, insa mi'au spus ca e un pic mai dificil pentru ca e vorba de o colega de'a lor
Spuneti-i dnei av sa va dea chitanta Pt onorariul platit. Spuneti-i ca aveti extras de cont si ca puteti dovedi ca ati depus bani in contul sotului. Puteti sa-I faceti reclamatie la barou Sau plangere la politie. Cand intalnim situatii din acestea intelegem de ce oamenii " fug" de avocati :) dar nu sunt toti la fel :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces in apartament in timpul procesului de divort vb1 vb1 Sotia a parasit domiciliul comun in urma cu doua luni si a introdus actiune de divort. Ea nu mai locuieste in fapt cu mine, insa in lipsa mea vine si ia din ... (vezi toată discuția)
Avocatul meu a incurcat data la care aveam termen si nu s'a prezentat spiridon vasilica spiridon vasilica In calitate de reclamant pentru Apel-partaj bunuri comune / lichidarea regimului matrimonial , reprezentata, evident, de un avocat , aveam termen pe 12 ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni marius_81 marius_81 buna ziua,caut un raspuns la problema mea cat mai concret eventual pe cineva sa ma reprezinte.Deci...anul acesta in ianuarie...am lovit o persoana pe ... (vezi toată discuția)