avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sustragere de la executarea pedepsei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sustragere de la executarea pedepsei

Buna ziua ..avand o pedeapsa de executa 5 ani ..ce perioada ar trebuie sa treaca pentru a se anula in caz ca nu esti de gasit pentru executarea ei ....
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:31, 25 Noiembrie 2012
Prescripţia executării pedepsei intervine după trecerea unei perioade de 5 ani plus durata pedepsei aplicate, deci în 10 ani de la data la care hotărârea de condamnare a rămas definitivă.
Cursul prescripţiei poate fi însă întrerupt prin comiterea din nou a unei infracţiuni ,prin sustragerea de la executare după începerea executării pedepsei, prin emiterea unui mandat de arestare european pe numele condamnatului, etc.
Sansele ca sa nu fiti gasit sunt foarte reduse.
Veti suna familia si veti fi localizat.
Apoi, dupa localizare, vor aparea tot felul de probleme juridice care conform legii romane vor determina intreruperea cursului termenului de prescriptie a executarii pedepsei inchisorii.

Este adevarat ca nu este imposibil sa scapati de executarea pedepsei dar este mult prea complicat ca sa rezistati.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare anulare mepi zxraider zxraider Buna, am fost condamnat la 5 ani se inchisoare art. 215 sentinta definitiva Inalata curte de casatie pe 21 /09/2005. Pe 20/092015 sau implinit prescriptia ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare, condamnat plecat in strainatate andrei1987tymy andrei1987tymy am si eu o intrebare sunt plecat in strainatate si am o pedepasa de un an cu executare ce se poate intampla cat timp ar trebui sa nu mai vin acasa ?? (vezi toată discuția)
Se inchide vreodata dosarul penal ? sebi2fast sebi2fast spunetimi si mie va rog... am o cunostinta care a \"fugit\" din tara acum 8 ani sa nu ispaseasca pedeapsa de 3-4 ani cu fapta furt din locuinte...se inchide ... (vezi toată discuția)