avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contestatie la executare anulare MEPI
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contestatie la executare anulare MEPI

Buna,
am fost condamnat la 5 ani se inchisoare art. 215 sentinta definitiva Inalata curte de casatie pe 21 /09/2005. Pe 20/092015 sau implinit prescriptia de10 ani (5+5).
Ma aflu in strainatate , au trecut 5 luni si nu am primit nici un doc de anulare MEPI.
am avut 2 condamnari care s-au prescris in 2011 unde am fost notificat ca au intervenit prescriptia,.
Intrebarea mea este daca procesul de contestatie si anulare MEPI se face din oficiu ?
multumesc mult.X-(X-(X-(X-(
Sfatul meu ar fi sa apelați la avocat pentru a se informa de cazul dvs.

Va trebui formulata o contestație la executare prin avocat.

Dacă veniți în România veți fi arestat foarte probabil deoarece mandatul nu este anulat.

E bine sa veniți după ce se anulează mandatul dacă nu vreți sa fiți arestat.
Daca se constata ca a intervenit prescriptia este posibil ca cererea sa fie depusa de biroul de executari penale.
Trebuie sa aveti in vedere ca sunt situatii in care cursul prescriptiei se intrerupe.
Spre exemplu, cursul termenului de prescripţie a executării pedepsei se întrerupe prin începerea executării pedepsei sau prin săvârşirea din nou a unei infracţiuni, transmiterea directa a mandatului european de arestare emis de autoritatile romane catre autoritatile judiciare ale altui stat membru, pe teritoriul caruia a fost localizata persoana, indiferent daca aceasta este sau nu arestata provizoriu in vederea predarii, are de asemenea efect de intrerupere a prescriptiei executarii pedepsei.
Daca dvs apreciati ca nu exista alte cauze care sa fi intrerupt termenul de prescriptie, puteti angaja avocat care sa va reprezinte in acest demers.
In practica nu am remarcat ca statul sa se ocupe de problemele legate de prescriptia executarii pedepsei.

Daca mandatul nu este anulat la intrarea in tara veti fi arestat.

Pentru a veni in tara si sa nu fiti arestat trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca prin care sa se anuleze mandatul de executare a pedepsei inchisorii, hotarare care nu se va pronunta decat in urma unui proces.
Cum sa nu remarcati, chiar asta este practica, biroul de executari penale sesiseaza instanta cand constata incident unul din cazurile de la art. 598 c.p.p.
Nu am văzut niciun caz în practica.

Alte discuții în legătură

Prescriptia executarii pedepsei - mandat de arestare european val123 val123 BUNA ZIUA. O CUNOSTINTA A FOST CONDAMNATA LA 7 ANI DE INCHISOARE ,HOTARARE CE A RAMAS DEFINITIVA IN AUGUST 2000.DE ATUNCI SI PANA IN PREZENT A PLECAT DIN TARA ... (vezi toată discuția)
Sustragere de la executarea pedepsei aurpoze aurpoze Buna ziua ..avand o pedeapsa de executa 5 ani ..ce perioada ar trebuie sa treaca pentru a se anula in caz ca nu esti de gasit pentru executarea ei .... (vezi toată discuția)
Prescriptia pedepsei rodyk_rody rodyk_rody Buna ziua,as avea o curiozitate in legatura cu prescriptia pedepsei.... In luna ianuarie 2011 am primit 3 ani cu executare,find plecat din tara am acceptat sa ... (vezi toată discuția)