avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributii somaj!?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributii somaj!?

Buna ziua

Am o mare nelamurire.In baza de date a AJOFM apar cu 3 luni neavad contributiile platite,deci cele trei luni nu apar ca stagiu de cotizare.Angajatorul mi-a dat o fisa sintetica data de finante in care scrie ca au platit cele trei luni.Am mers inapoi la AJOFM iar cei de acolo mi-au dat si ei o adresa care certifica din nou ca cele trei luni nu constituie stagiu de cotizare.
Nu mai inteleg nimic,doua institutii ale statului sustin doua lucruri diferite.Cum pot afla care este adevarul?
Cei de la AJOFM mi-au spus neoficial ca au depus declaratiile rectificativ cu cateva zile inainte sa scoata de la finante fisa sintetica a societatii,dar cu cateva zile mai tarziu dupa cei de la AJOFM au dat raspuns la cererea mea.
Ce inseamna depunere declaratii rectificativ?Cum este posibil daca la finante apare ca fiind platite la AJOFM sa apara neplatite?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:51, 22 Noiembrie 2012
1. Plata contributiei de somaj nu este o conditia pentru a beneficia de indemnizatia de somaj ci numai datorarea ei.

2. Pana se rezolva problema intre ANAF si AJOFM, pentru lamuriri cititi pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Eu stiu doar ca cele trei luni apar ca nefiind constituie stagiu de cotizare la AJOFM,motiv pentru care mi sa respins indemnizatia de somaj,de-si eu am lucrat.
Se pare ca in tara asta totul este posibil,chiar si ceea ce un om normal crede ca este imposibil.........
Va multumesc.
V-am recomandat sa cititi acel link pentru a extrage textele de lege si a merge cu ele la Agentia de Somaj sa vada si functionarii de acolo ce scrie in lege si sa se conformeze.
Analizand cu atentie ce scrie in link am descoperit vinovatul.:(
Angajatorul nu a depus corect sau la timp declaratiile D112.El a platit contributiile catre finante,din aceasta cauza apare la finante ca fiind platit,dar nefiind corecte declaratiile la AJOFM Apar ca nefiind stagiu de cotizare.Exact cum bine spuneti:"daca nu sunt depuse declaratiile corect ,atunci Agentia de Somaj are dreptate ca nu poate aproba dosarul de somaj.
Luati legatura cu angajatorul si daca este cazul sa faca declaratii rectificative pentru corectare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca aliss73 aliss73 Am pierdut dreptul la somaj deoarece in baza de date la AJOFM apar ca 3 luni in anul 2012 nelucrate.In fapt angajatorul sustine ca el a platit contrbutiile la ... (vezi toată discuția)
Declaratie d112 aliss73 aliss73 Buna seara Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am pierdut dreptul la indemnizatia de somaj,deoarece trei luni imi apareau ca nefiind stagiu de ... (vezi toată discuția)
Model de cerere de chemare in judecata a angajatorului aliss73 aliss73 Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de chemare in judecata a angajatorului,motivul fiind pierderea dreptului indemnizatiei de somaj. Pe ... (vezi toată discuția)