Am lucrat aproape o luna la un magazin general cu contract si mi-am dat demisia si de aproape 2 saptamani ii sun si nu vor sa-mi dea lichidarea pe motiv ca nu au facut inventarul de sfarsit de luna.mentionez ca eu mi-am dat pe 13 demisia si pe 15 era zi de salariu.nu trebuia sa faca inventarul de cand am plecat?
Ce sa fac in situatia asta?
Va rog ajutati-ma!
Depinde ce era pe 15, avans sau lichidare. Daca era avans eu zic sa mai asteptati pana la lichidare. De exemplu la noi ce se lucreaza in octombrie, lichidarea se ia in 15 noiembrie; ce se lucreaza in noiembrie lichidarea se face in 15 decembrie.
Pentru plata drepturilor salariale restante trebuie sa actionati angajatorul in instanta.
Actiunea este scutita de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar. Sarcina probei in conflictele de munca revine angajatorului, iar hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept.
Nota de lichidare
Lulik31
Buna
In data de 09.04.2012 ,mi-am facut cerere de demisie cu lichidarea la zi,in acea zi dupa ce iam inmanat demisia m-a trimis acasa(angajatorul)dupa cateva ... (vezi toată discuția)
Salariu
carmenali
Buna seara. Saptamana aceasta mi-am dat demisia dupa ce am lucrat o luna de zile. Salariul la firma respective se da sub forma de avans si lichidare, pe data ... (vezi toată discuția)