avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie banca

Buna seara,

va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie
-am in derulare un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca.In 2009(octombrie) am fost in imposibilitatea de a achita 3 rate si de atunci nu am recuperat suma ,dar am platit in fiecare luna la scadenta rata +comision intarziere.Acum sunt cu mai putin de 3 rate datorie ,achit regulat rata ,banca nu a inaintat dosarul unei societati de recuperare,nu a deschis actiune de recuperare silita numai ca astazi primesc un plic prin care sunt somata sa platesc restanta altfel dosarul va fi inaintat unui executor jud,si va merge pana la poprirea pe salariu.
Intrebarea mea este a intervenit cumva prescriptia pt.cele 3 rate,?Putem vorbi de prescriptia totala?Cum trebuie sa procedez pt.bunul mers al lucrurilor pt. ca nu pot achita intreaga suma in acest moment.Daca incerc o esalonare de acord cu banca este intrerupta prescriptia ?

Va multumesc tare mult:love2:
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
teisoara, utilizator
Cel mai recent răspuns: Wollfe , utilizator 19:49, 23 Noiembrie 2012
Despre ce prescriptie vb cand dvs platiti in mod regulat creditul ? Din ce plati faceti, se acopera intotdeauna datoria restanta, deci dvs nu aveti restanta 3 luni din 2009, ci pe ultimele 3 luni.
Buna seara
Este foarte corect ce a spus gi_jane2 mai sus.
Vreau sa adaug doar ca intradevar daca d-vstra aveti o intarziere mai mare de 90 de zile dosarul poate fi trimis catre executor asa ca faceti un efort si mai platiti macar o rata....pentru 60 zile intarziere nu puteti fi decat penalizat.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere rata la banca ardnaxela15 ardnaxela15 Buna seara, As avea si eu o nelamurire: In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim ... (vezi toată discuția)
Prescriptie civil cu dosar penal legat de credit nevoi personale seppuku seppuku Buna seara! In iunie 2003, la insistentele sefului meu de la firma unde lucram, am luat un credit de nevoi personale pentru redresarea firmei. Seful a incheiat ... (vezi toată discuția)