avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua,,,sunt insarcinata in 3 luni,,,,la sf luni mai2013 ar trebui sa nasc,,,dar marea mea problema este dak beneficiez de indemnizatia crestere copil de 2 ani deaorece eu in luna iulie a accestui an am schimbat locul de munk si am avut o intrerupere de 7 zile pana m am reangajat,,,mentionez k la cealalta firma eram angajata din octombrie 2011,,,,,am fost si ma m interesat in oras la noi la o institutie si mia zis k nu am probleme,,,cum k am dreptu la o intrerupere in decursul unui an de 30 de zile dar nu mai mult 15 zile intro luna,,,,astept un raspuns urgent de la dv,,,multumeasc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:57, 22 Noiembrie 2012
Institutia unde a-ti fost a avut dreptate . aveti dreptul la o intrerupere de maxim 15 zile lunar dar nu mai mult de 30 zile lucratoare anual.
multumesc pentru raspuns,,,mi-ati luat o piatra de pe suflet...multumesc
olivia27:

1. - Daca veti naste in luna mai 2013 vele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt: iunie 2012 - mai 2013.
- In aceste luni trebuie sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Cele 7 zile de intrerupere nu va impiedica sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC deoarece sunt permise si fractiunile de luna, in conditiile prevazute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

genova a scris:
...aveti dreptul la o intrerupere de maxim 15 zile lunar dar nu mai mult de 30 zile lucratoare anual.

Asa ceva nu scrie nicaieri. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida inainte de somaj 9lucia 9lucia as vrea sa aflu daca voi putea beneficia de concediu de crestere copil?Dosarul pentru somaj nu am reusit sa il depun in 10 zile pentru ca tot trebuiau refacute ... (vezi toată discuția)
Angajata vrea sa ramana insarcinata - intrerupere de 2-3 luni Loredana_84 Loredana_84 Avem o angajata care doreste incetarea raportului de munca. Doreste sa ramana insarcinata (inca nu e) si estimeaza ca va avea o intrerupere de vreo 2-3 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Micsunea89 Micsunea89 Bună ziua, Va rog frumos, ajutați-mă și spuneți-mi dacă în condiția mea pot primi indemnizație de creste copil. În perioada iunie ... (vezi toată discuția)