avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintarea este motiv de plangere penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintarea este motiv de plangere penala?

Dupa decesul mamei,tata a ramas sa locuiasca in casa parinteasca cu fratele meu
Din cauza unui teren pe care mi l-a donat mama acum cativa ani,fratele mi-a devenit cel mai mare dusman.
Problema este ca ma ameninta de cate ori ma duc, ca-mi da in cap,pune tiganii pe mine ,foloseste un limbaj injurios la adresa mea,facand deseori scandaluri.Tata i-a pus in vedere sa termine cu scandalurile ca n-are dreptul sa-i interzica vizita mea si a sotului meu, dar fratele nu se potoleste
. Fiind foarte in varsta, tata are permanent nevoie de ajutorul nostru,incepand de la mancarea gatita pe care i-o duc,medicamentele necesare,etc
Ce pot face ca fratele sa inceteze cu amenintarile,scandalurile ?
puteti sa-i faceti plangere penala pentru amenintare si o depuneti la politie

av. vasilescu
Ideal sa aveti si martori.
ART. 193
Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Faceti plangere prealabila si depuneti-o la organul de cercetare penala (politie sau procuror). Este bine sa aveti si martori care sa dovedeasca cele afirmate de dumneavoastra.
Martorii principali sunt femeia care sta cu tata 6 ore pe zi cat sunt la serviciu , tata care a asistat deseori la scandalurile si amenintarile lui fata de mine,sotul meu.
Problema este ca mi-e mila de tata,la cei 86 de ani ai lui, sa se trezeasca dand declaratie la politie contra fiului.Chiar daca este adevarat cred ca i-ar veni f greu si nu vreau sa-l intristez.
De aceea nu stiu ce am de facut in situatia asta.

Inregistrarea audio este acceptata ca proba la politie pentru plangerea de amenintare?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Eu cred ca este de ajuns si femeia care sta cu el.

Alte discuții în legătură

Hartuire dupa vanzarea unui teren kaa 1 kaa 1 bunica a vandut un teren (e mostenire, are documente etc) (sunt 6 surori, dar bunica a mostenit casa parinteasca, a avut grija de parinti si i-au fost lasate ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fratele G_Shobo G_Shobo Stimati Domni/Doamne Avocati/Avocate numele meu este Cristian locuiesc in sectorul 3 salajan cu mama si cu fratele de 23 de ani in acelasi apartament. Nici nu ... (vezi toată discuția)
Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)