Dupa decesul mamei,tata a ramas sa locuiasca in casa parinteasca cu fratele meu
Din cauza unui teren pe care mi l-a donat mama acum cativa ani,fratele mi-a devenit cel mai mare dusman.
Problema este ca ma ameninta de cate ori ma duc, ca-mi da in cap,pune tiganii pe mine ,foloseste un limbaj injurios la adresa mea,facand deseori scandaluri.Tata i-a pus in vedere sa termine cu scandalurile ca n-are dreptul sa-i interzica vizita mea si a sotului meu, dar fratele nu se potoleste
. Fiind foarte in varsta, tata are permanent nevoie de ajutorul nostru,incepand de la mancarea gatita pe care i-o duc,medicamentele necesare,etc
Ce pot face ca fratele sa inceteze cu amenintarile,scandalurile ?
ART. 193
Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Faceti plangere prealabila si depuneti-o la organul de cercetare penala (politie sau procuror). Este bine sa aveti si martori care sa dovedeasca cele afirmate de dumneavoastra.
Martorii principali sunt femeia care sta cu tata 6 ore pe zi cat sunt la serviciu , tata care a asistat deseori la scandalurile si amenintarile lui fata de mine,sotul meu.
Problema este ca mi-e mila de tata,la cei 86 de ani ai lui, sa se trezeasca dand declaratie la politie contra fiului.Chiar daca este adevarat cred ca i-ar veni f greu si nu vreau sa-l intristez.
De aceea nu stiu ce am de facut in situatia asta.
Inregistrarea audio este acceptata ca proba la politie pentru plangerea de amenintare?
Probleme cu fratele
G_Shobo
Stimati Domni/Doamne Avocati/Avocate numele meu este Cristian locuiesc in sectorul 3 salajan cu mama si cu fratele de 23 de ani in acelasi apartament. Nici nu ... (vezi toată discuția)