nu am inteles bine cine trebuia sa l plateasca, NOTARUL sau CREDITORUL). In consecinta am fost indrumat sa ma informez la AFP Orastie despre clarificarea situatiei si plata impozitului la AFP unde imi am eu domiciliul. In prima faza mi a fost comunicat ca e ok si ca mai trebuie sa aduc un CNP CREDITORULUI. Am adus copie dupa buletinul persoanei ( am solicitat copia la executor ) la AFP Orastie, urmand ca sa fiu contactat pentru plata impozitului. In urmatoarea zi mi s a comunicat ca de fapt eu trebuie sa platesc impozitul pe tranzactie la AFPul unde isi avea la data tranzactiei crditorul domiciliul adica la AFP Alba Iulia.
Care e problema?
1.CINE TREBUIE SA PLATEASCA IMPOZITUL?
A)EU CA NOU PROPRIETAR?
B)EXECUTORUL CARE A INCASAT BANII ( el a platit din banii incasati apa, gaz, curent, asociatie, izolati, etc
C)NU TREBUIAU PLATITI DE CATRE EXECUTOR SI ACESTI BANI DE ,,IMPOZIT PE TRANZACTIE IMOBILIARA?)
PS ( precizez ca despre persoana-CREDITOR nu mai stiu nici o veste nici daca traieste nici daca nu traieste )
2.UNDE TREBUIE SA PLATESC ACEST IMPOZIT?
A) LA HUNEDOARA,( unde e locatia apartamentului )
B)LA ORASTIE ( AFP de care apartin cu domiciliul )
C)LA ALBA IULIA ( acolo unde isi avea domiciliul CREDITORULvechiul la data licitatiei )
3.CARE E VALOAREA IMPOZITULUI? ( LA Hunedoara am primit o suma la Orastie alta suma si probabil la Alba daca voi ajunge sunt sanse sa am alta suma )
4.PRECIZEZ CA VALOAREA APARTAMENTULUI ESTE DE PE ACTE DE 22500 LEI NOI.
multumesc
~ final discuție ~