avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Impozitul pe imobile adjudecate plata si recuperarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Impozitul pe imobile adjudecate plata si recuperarea acestui impozit

Buna ziua! Ieri am avut o discutie interesanta cu o persoana care mi-a spus urmatoarea speta: " In acest an am achizitionat de la un executor judecatoresc un imobil prin licitatie. Dupa eliberarea procesului verbal de adjudecare am dorit sa-mi intabulez proprietatea insa OCPI m-au indrumat la AFP sa platesc impozitul pe tranzactie si apoi sa vin sa fac intabularea. Pentru a nu avea surprize m-am dus la AFP care mi-au emis o decizie de plata pentru impozitul pe tranzactie insa nu pe numele meu ci pe numele debitorului din dosarul de executare si mi-au spus ca acesta este defapt persoana care trebuia sa plateasca impozitul pe tranzactie si nu eu, insa daca doresc sa-mi intabulez proprietatea trebuie sa achit eu acest impozit. Am achitat banii pe numele debitorului si am reusit sa-mi intabulez imobilul. "
Dupa ce mi-a expus speta persoana m-a intrebat cum sa faca sa isi recupereze banii si daca debitorul din speta trebuia sa achite acest impozit?
Analizand speta cat si prevederile art.77^1 din Codul fiscal am constatat ca legea nu prevede un impozit pe asemenea fel de tranzactii, astfel ca acest impozit incasat de statul roman este ilegal.
Acum se pune problema pe cine actioneaza in instanta perosana : pe debitorul de la care s-a achizitionat imobliul, AFP-ul sau pe amandoi?
Trebuie parcursa o procedura prealabila in cazul in care impozitul a fost incasat ilegal de stat prin AFP?
In cazul in care ati avut asemenea spete va rog sa-mi indicati si mie numarul de dosar si hotararea pronuntata de o instanta judecatoreasca pentru a ajuta aceasta persoana sa-si recupereze banii dati de pomana statului.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile oferite!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:21, 12 Ianuarie 2013
Este vorba despre impozitul aferent transfer drept de proprietate,care se achita cu ocazia achizitionarii de imobile
In cazul achizituionarii prin act notarial suma este retinuta si redistribuita de notar
In cazul adjudecarii prin licitatie publica,legal suma revine de plata debitorului
In cazul dvs,daca apreciati ca se justifica,formulati actiune impotriva acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe a doua locuinta hunedoreanul hunedoreanul Iata care e problema. In anul 2009 am obtinut la licitatie un apartament in Hunedoara. Mi a fost inmanat un act de adjudecare precum a procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Cum intabulez un apartament cumparat la licitatie danson danson am cumparat un apartament prin licitatie si am fost la cartea funciara pentru intabulare iar acolo m-i s-a cerut o chitanta cu plata impozitului pt. tranzactie ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil eusiatat eusiatat Buna ziua, Am rugamintea de a ma ajuta cu cateva informatii. Intentionez sa achizitionez un imobil prin licitatie si as vrea sa stiu care este procedura si ... (vezi toată discuția)