avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum intabulez un apartament cumparat la licitatie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum intabulez un apartament cumparat la licitatie

am cumparat un apartament prin licitatie si am fost la cartea funciara pentru intabulare iar acolo m-i s-a cerut o chitanta cu plata impozitului pt. tranzactie trimitindu-ma la AFP sector de domiciliu pt.calculare,cei de acolo nu stiu nimic despre asa ceva spunand ca trebuie sa plateasca impozit fostul proprietar nu eu.Pana la urma nu stie nimeni de asa ceva iar eu ce acte trebuie sa am pentru intabulare?
Impozitul pe tranzactii imobiliare sau impozitul transferului dreptului de proprietate,reprezinta impozitul pe veniturile obtinute din transferul dreptului de proprietate imobiliara si este prevazut in dispozitiile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si ale Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal

Art. 771. – (1) La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit


Teoretic impozitul revine debitorului
Practic daca doriti finalizarea procedurii,este necesar sa achitati dv c/v si daca apreciati util si necesar si daca debitorul este solvabil,puteti sa formulati actiune in instanta impotriva acestuia
Am inteles raspunsul ca trebuie platit impozitul pe tranzactie dar acesta revine fostului proprietar pentru ca el a luat banii,dar actiunea in instanta se face numai pe baza negatiei de la OCPI?
actul de adjudecatar are rol de act de proprietate in care scrie ca intru in posesia locuintei libera de sarcini,atunci eu de ce trebuie sa-i platesc impozitul? sa-l execute silit si pentru acel impozit nu-i normal!.,oricum stiu ca nu se va itabula si drebuie sa deschid proces in instanta cred
Mergeti la executorul judecatoresc ce a incasat banii la licitatie si prezentati-i situatia. Daca nu a distriubuit inca suma incasata, poate sa vireze la stat si impozitul aferent valorii de vanzare a apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe imobile adjudecate plata si recuperarea acestui impozit razvan79vl razvan79vl Buna ziua! Ieri am avut o discutie interesanta cu o persoana care mi-a spus urmatoarea speta: \\" In acest an am achizitionat de la un executor judecatoresc un ... (vezi toată discuția)
Apartament executat - plata impozit la intabulare dtztz dtztz Buna seara. Am dobandit un apartament la licitatie. In Actul de Adjudecare la un paragraf scrie \\" Prezentul act constituie [b]act de proprietate pt ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua locuinta hunedoreanul hunedoreanul Iata care e problema. In anul 2009 am obtinut la licitatie un apartament in Hunedoara. Mi a fost inmanat un act de adjudecare precum a procesul verbal de ... (vezi toată discuția)