avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil

Buna ziua,

Am rugamintea de a ma ajuta cu cateva informatii. Intentionez sa achizitionez un imobil prin licitatie si as vrea sa stiu care este procedura si care ar fi costurile ascunse ( asta in cazul in care exista asa ceva) Am incercat sa vb cu dnul executor dar nu a fost incantat de subiect si nu mi-a furnizat nici o informatie. Multumesc
Cel mai recent răspuns: eusiatat , utilizator 14:42, 28 Martie 2013
Precizati concret despre ce imobil este vorba
Daca este apartament in imobil de locuit in comun,aveti posibilitatea sa va informati asupra situatiei financiare,eventuale debite direct de la asociatia de proprietari
Daca intentionati sa participati la licitatie,parcurgeti etapele legale,depuneti oferta,ocazie cu care executorul detine obligatia sa va puna la dispozitie toate informatiile din dosarul de executare silita a bunului
Este vorba despre un apartament. Puteti, va rog, sa-mi spuneti daca sunt costuri ascunse la achizitionarea prin licitatie? Adica de la participarea la licitati pana la inscrierea mea la Administratia financiara, respectiv, OCPI, mai am alte taxe de achitat? In cazul unei vanzari achit onorariul notarului pentru autentificarea contractului de vanzare cumparare, in acets caz banuiesc ca sunt alti pasi si alte costuri.
Nu se autentifica niciun act la notar, actul de adjudecare va fi actul de proprietate.
Apartamentul se vinde liber de sarcini, deci datorii la administratie etc, nu va privesc.
Mai ramane impozitul pe tranzactie de 2 % din pret. Nici asta nu v-ar privi pt ca dator e vechiul proprietar, insa nu cred ca il veti prinde sa plateasca si fara dovada platii, nu va puteti intabula proprietatea. Avtei varianta sa platiti dvs si apoi sa-l actionati pe fostul proprietar in judecata, mai exista posibilitatea a va judecati cu OCPI pt a intabula fara sa platiti taxa sau sa platiti si gata.
Mai ramane sa rezolvati cu evacuarea celor ce locuiesc acolo ( daca e cazul), poate e de verificat si starea apartamentului in realitate..
Multumesc. In publicatia de vanzare se mentioneaza : "Cumparatorul va suporta toate taxele de transcriere sau intabulare a proprietatii in cartea funciara."
Taxa de intabulare e cativa zeci de lei si o platiti dvs, impozitul pe tranzactie e altceva, il datoreaza fostul proprietar ca teoretic el a incasat bani, practic are datorii si banii incasati nu mai ajung la el, dar asta nu-i treaba statului care vrea impozit pe tranzactie.

Alte discuții în legătură

Impozit apartament adjudecat eva74 eva74 buna ziua, vreau sa cumpar un apartament prin licitatie de la bana dar impozitul nu este platit de 3 ani si proprietarul mai are si masini pt care nu a platit ... (vezi toată discuția)
Cum intabulez un apartament cumparat la licitatie danson danson am cumparat un apartament prin licitatie si am fost la cartea funciara pentru intabulare iar acolo m-i s-a cerut o chitanta cu plata impozitului pt. tranzactie ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua locuinta hunedoreanul hunedoreanul Iata care e problema. In anul 2009 am obtinut la licitatie un apartament in Hunedoara. Mi a fost inmanat un act de adjudecare precum a procesul verbal de ... (vezi toată discuția)