avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical in Italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical in Italia

Tatal meu se afla in concediu medical in urma unui accident de munca, asta insemnand ca trebuie sa fie la domiciliu in fiecare zi.
As dori sa stiu daca exista vreo sansa sa poata veni in tara o luna de zile fara ca acest lucru sa ii afecteze plata concediului.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ancaiftode , utilizator 22:25, 23 Noiembrie 2012
Depinde exclusiv de legislatia italiana. Inteleg ca este in concediu medical in Italia si vreti sa vina in Romania.
As vrea sa stiu daca, de exemplu, la noi se poate ca o persoana aflata in concediu medical poate lipsi de la domiciliu o anumita perioada de timp. Astfel mi-as da seama ce ar putea face tata ca sa poata veni acasa in timpul sarbatorilor de iarna, este singur acolo si cu siguranta ii va fi foarte greu in aceasta perioada, mai ales ca este diagnostigat si cu o depresie.
Nu cunosc legislatia italiana, si nici nu gasesc pe internet ceva strict legat de aceasta problema, ma gandesc ca poate cineva de-aici ar cunoaste mai bine.
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
ancaiftode, utilizator
Ca si in Romania, salariatul va trebui sa respecte pe durata concediului medical toate obligatiile legate de boala (de exemplu trebuie sa fie de gasit între orele prevazute).
In Italia se face verificare la domiciliu intre orele 10-12 17-19 daca nu esti acasa concediul ti se anuleaza, totusi in aceste ore persoana se poate duce afara doar pentru efectuarea unor vizite medicale sau analize.
Dar daca, de exemplu, se fac programari pentru consultari in Romania? Ma gandeam: cei care se trateaza in alte tari decat cele de domiciliu cum procedeaza in privinta concediului medical?
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
ancaiftode, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical simonasteli simonasteli buna seara. Sunt angajata in Italia cu contract de munca ,de sarbatori am venit in Romania unde din pacate m-am inbolnavit ,,mi-am rupt piciorul ,,. Cine ... (vezi toată discuția)
Casatorie incheiata in italia bogdan27 bogdan27 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri/sfaturi legate de un divort intre un cetatean italian si o cetateana romana. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Divort fbog fbog va rog mult sa ma lamuriti. eu si sotul meu lucram in italia. eu am bagat divort in italia. avocatul meu poate sa ceara desfacerea casatoriei dupa legislatia ... (vezi toată discuția)