avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi mostenire

M. I decedat de 40ani,fiu M.N mostenitor, decedat,s-a facut succesiunea dupa M.N,= :M.I, sotie,M.M,fiu,N.A[fostaM.A]fica.Aceasta succesiune a fost facuta in anul decesului 1988,ulterior cei drept nu am urmarit fiind cu domiciliul in alta localitate,sora mea N.A .a facut cerere de retrocedare a pamintului ,s-a eliberat un act de propietate pe o suprafata de 2,5 hectare,loc casa,pe numele M.I decedat de40 de ani,si mostenitori,M.MsiN.A ..N.A a decedat iar fiu N.P . a facut succesiunea dupa mama si a bagat la masa succesorala si titlul de propietate de unde doreste jumatate din toate bunurile, nespecificind actul de succesiune si faptul ca mama mea M.I beneficiara actului de succesiune este in viata ,nu contest dreptul copilului dupa mama,dar Titlul de propietate a fost eliberat dupa succesiunea facuta,toate darile si impozite la casa si pamint au fost suportate de 24 de ani de catre mama M.I. se poate dovedi cu acte.Doresc sa fac carte funciara si sa intabulez ce drepturi avem noi; M.I mama,M.M fiu, N.P nepot.,conform celor doua acte :act de succesiune eliberat in 1988 si act propietate eliberat in 2000,
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 12:24, 23 Noiembrie 2012
Titlul de proprietate a fost eliberat pentru terenul ce a apartinut lui M.I. La data emiterii Titlului de proprietate (2000), mostenitorii sai in viata erau M.M. si N.A., intrucat fiul sau M.N. decedase in 1988, iar sotia lui M.N., in calitate de nora a lui M.I., nu are calitatea de mostenitor. Presupunand ca M.N. era singurul copil al lui M.I., atunci copii acestuia (nepotii defunctului), respectiv M.M. si N.A., sunt mostenitori in cote egale. Fiul lui N.A. a introdus in masa succesorala cota mamei sale din Titlul de proprietate, Cealalta jumatate apartine lui M.M., faceti partajul si fiecare se poate intabula cu proprietatea sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la drepturile de proprietate musat1954 musat1954 1] In anul1988 decedat tata,tot in1988 am facut succesiunea dupa tata; mama,eu si sora mea,tot atunci la notar eu si sora am renuntat in favoarea ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala tatianato tatianato Buna seara!Am urmatoarea problema :bunicii mei au decedat acum 10 respectiv 6 ani,ei au avut 3 copii,unul dintre ei decedand acum 16 ani.Mostenitoarele mama si ... (vezi toată discuția)
C.f. versus titlu de proprietate rodica nicolescu rodica nicolescu Ma intereseaza ce riscuri pot intampina daca eu imi fac succesiunea in baza C.F.-urilor de propietate iar in Titlul de Propietate eliberat de comisie figureaza ... (vezi toată discuția)