avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii angajator conventie civila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii angajator conventie civila

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca, in cazul unei conventiii civile cu o persoana fizica neautorizata, ce contributii trebuie sa plateasca angajatorul? Eu stiam ca doar contributiile infividuale- CASS 5,5%, CAS 10.5% ( doar daca persoana fizica nu ese inregistrata in sistemul asigurarilor publice, in baza unui contract de munca separat) si impozit 16%. Contributiile specifice angajatorului- CASS, CAS, Somaj, FNUASS, Taxa handicapati, Fond Boli Profesionale, etc.. nu se platesc? Va rog si o baza legala. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Baze de calcul contributii dupa oug 117 / 2010 Iohana27 Iohana27 Buna ziua, stie cineva care sunt bazele de calcul exacte dupa noua lege? Pe vechea lege eu stiam asa: Contrib. angajati CAS = Salariu realizat * 10.5% ... (vezi toată discuția)
Ce dari trebuie platite la stat? fany74 fany74 Am lucrat la o firma din 2000 pana la jumatatea luni noiembrie,cand mi-am cerut bani pe luna noiembrie am fost dat afara,a doua zi am fost sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Plata cass si cas defcon defcon pe fluturasul de salar apare Cass5.5% si CAS 10.5% care din taxe se vor micsora de la 6.5% la 5.5% avind in vedere ca nici o taxa nu este de 6.5% ?????? (vezi toată discuția)