avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general acoperirea pierderilor din anii precedenti
Discuție deschisă în Contabilitate în general

acoperirea pierderilor din anii precedenti

Societatea in cauza inregistreaz pierderi incepand din anul 2006.pe perioada 2006-2008 realizeaza pierderi din lipsa de venituri fiind o activitate de investitii(contruirea cabanei ,utilarea,punerea in functie acoperit din aportul asociatilor din credit nerambursabil partial,si din imprumut persoana fizica)intrucat veniturile inregistrate in anii urmatori nu au generat profit nu sa putut acoperi pierderea care in prezent a mai crescut.Avand un capital social mic ,fond de rezerva nefiind constituit cum a-si putea acoperii pierderile di anul 2006 si 2007.Mentiones ca aportul asociatilor este consierabil.pot constitui venituri din aceste sume cu acordul asociatilor pentru acoperirea pierderilor? V-as ruga sa-mi comunicati daca este vreo solutie ,ce document trebuie intocmit si chiar si operatiunile contabile.multumesc cu stima ;)
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:08, 19 Ianuarie 2013
Nu am mentionat ca aceste pierderi au avut perioda de recuperare conform legi 5ani.deci nu se pune problema recuperarii din profit pentru ca si in prezent este pe pierdere,si a trecut termenul de recuperare.Bani asociatilor provine din venituri realizate in strainatate si nu din venituri firmei nedeclarate ,deci nu sunt bani negrii:dance:Firma isi realizeaza veniturile din cazari si rar mese servite de clienti fiind zona turistica ,cu un vad comercial scazut.Sper ca v-am relatat ot.Oricum multumesc pentru sfaturi
Nu egzista lege care sa reglementeze acoperirea pierderii daca a trecut perioada legala de acoperire (5 sau 7ani),sau o sa figureze nencetat in balantele anilor urmatori ,si in ce cont inregistrezi aceste pierderi nerecuperabile sa nu ma incurce la intocmirea bilantului pe nul 2013.Sper sa ma puteti lamuri.Multumesc:hm:
iolanda nyulas a scris:

Nu egzista lege care sa reglementeze acoperirea pierderii daca a trecut perioada legala de acoperire (5 sau 7ani),[...]


Nu exista limita de timp pentru recuperarea din profit a pierderilor din anii precedenti. Pot sa le recuperez si dupa 20 ani. Termenul de 5 ani, respectiv 7 ani, reprezinta perioada maxima in care pierderile fiscale din anii precedenti sunt deductibile la calculul impozitului pe profit aferent exercitiului fiscal curent.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperirea pierderii din anul precedent Flavius1984 Flavius1984 In cazul in care societatea înregistrează pierderi, datorită unui mediu economic nefavorabil . Eu m-am gandit la o varianta, insa nu stiu cat de corect ... (vezi toată discuția)
Inregistrare corecta? loredana.m loredana.m Buna seara, imi poate spune cineva daca este corecta urmatoarea inregistrare contabila: 455=117 117=121? cu aceasta inregistrare as dori sa sting pierderea ... (vezi toată discuția)
Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)