avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se someaza inainte de a da in judecata un rau platnic ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se someaza inainte de a da in judecata un rau platnic la bloc?

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare la dvs.: care este procedura legala de trimitere in judecata a unui rau platnic intretinere la bloc? Cunosc cu cele 90 de zile de neplata, vreau sa stiu cite somatii - daca e nevoie de somatii, parca da - pina il dai in judecata?
Si daca stiti, incepind din 2013 nu se mai pot deschide actiuni in instante fara mediere prealabila prin mediator. Este valabil si la asociatiile de proprietari acest aspect al medierii? Nu conciliere, medierea aceea obligatorie.
In cazul in care isi plateste datoriile prin judecata, cine plateste cheltuielile de judecata?

Multumesc, o zi fericita!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:18, 28 Noiembrie 2012
Poate nu ma duce capul pe mine dar tot nu inteleg ce e cu dosarul ... Inca o data, nu am deschis eu subiectul nici unui dosar, cititi va rog ce am scris, eu doar am intrebat ce e cu dosarul. Vi s-a intamplat sa dati in judecata? De la ce sume ati plecat si cit au fost chetuielile de judecata?
Poate aveti dreptate si nu vad eu bine sau imi joaca feste calculatorul, internetul.... De aceea reiau ceea ce vad eu pe ecranul calculatorului. Asadar sambata, 24 noiembrie 2012, la ora 19 si 19 minute dumneavoastra ati scris mesajul:
Sambata, 24 Noiembrie 2012, 19:19
Costin Savescu a scris:

Cind se finalizeaza dosarul si de unde afla rau platnicul cind se finalizeaza? Daca sunt multi restantieri se pot da in judecata doar unii?

Da, mi s-a intamplat si-am dat in judecata restantierii de mai multe ori, asa cum am explicat mai sus.
De la ce suma am plecat?
De la suma afisata pe ultima lista de plata.
Onorariul avocatulul minim 500 maxim 2000 lei iar atunci cand s-au cerut expertize, minim 500 maxim 1000 lei. In recurs alt onorariu asemanator cu cel de la fond.
Apoi cheltuieli de executare...

gerberga a scris:

Nu este obligatorie trimiterea unei somatii anterior actionarii in judecata, insa - in cazul in care isi va achita debitele pana la finalizarea dosarului - este posibil ca instanta sa nu va acorde cheltuielile de judecata.

Daca insa il puneti in intarziere prin acea notificare, veti putea primi cheltuielile de judecata facute.

Nu EU am bagat subiectul dosarului in discutie, am redat aici citatul cu cine a adus subiectul dosarului. Ne pierdem timpul pretios cu nimic.
In cazul in care isi plateste datoriile prin judecata, cine plateste cheltuielile de judecata?

D-nul meu nu am facut decat sa va raspund la intrebare. Anume in ce conditii vi se acorda cheltuielile de judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restanta pandatao pandatao Buna ziua Avem o nelemaruri in legatura cu restantierii...Luna trecuta am formulat 3 chemari in judecata impotriva restantierilor. Unul dintre ei a fost dat ... (vezi toată discuția)
Notificare privind somatia de plata la o asociatie de locatari MihaelaT08 MihaelaT08 Mama mea a primit azi o \\\\"Notificare privint somatia de plata\\\\" pentru o restanta de 570.44 lei, reprezentand partial cota intretinere decembrie 2012 si ... (vezi toată discuția)
Procedura legala de actionare in instanta miha35 miha35 Buna ziua! As dori sa va cer sfatul intr-o problema care ma preocupa de ceva vreme.Care este procedura legala de actionare in instanta a proprietarilor rau ... (vezi toată discuția)