avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna seara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna seara

am o intrebare si va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
Lucrez intr-o firma mare de aproximativ 9 ani de 4 ani lucreaza si sotia mea de curand a venit seful si n-ea informat ca unul dintre noi tre sa-si dea demisia pe motive personale ca angajatorul nu mai vrea sa tina sot si sotie in firma noi nu am acceptat si atunci au venit cu o alta informare ca o sa ne treaca de la program de 8 ore la program de 4 ore tinand cont ca avem contractul colectiv de munca pe termen nedeterminat .
intrebarea este au voie sa ne dea afara fara sa ne ofere somaj si salarii compensatorii,< noi am zis ca va pleca unul dar in conditiiile din naite dar nu au acceptat asa >si au voie sa ne schimbe contractul colectiv de munca unde se specifica ca programul de munca este full time la unul part time noua si la toata firma daca nu suntem deacord?
multumesc astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 25 Noiembrie 2012
Puteti astepta o actiune din partea firmei si o astacati in instanta , acesta nu e un motiv intemeiat de incetarea contractului de munca.
multumesc frumos de raspuns
Ce actiune sa atace in instanta ? ...:-/

Angajatorul are posibilitatea sa decida concedierea unui salariat fara ca acesta sa beneficieze de somaj ... salarii compensatorii se acorda numai in cazul in care sunt prevazute de c.c.m. aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

Modiifcarea unilaterala a c.i.m. se poate poate face decat in cazurile prevazute de Codul Muncii ... in rest, in conformitate cu dispoziţiile art.41 alin.1 din Codul Muncii, regula în materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul parţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu decalat sau garantie diana24 diana24 Buna seara, La firma unde am lucrat se plateste salariul pe 15 si in ultima zi a lunii. In contextul in care m-am angajat pe 10 februarie 2012 part time, ... (vezi toată discuția)
Drepturi gabitag gabitag Ce drepturi are un angajat cand societatea la care lucreaza a intrat in insolventa? Va multumesc pentru raspuns! (vezi toată discuția)
Concedierea art 65 aliniatul 1 desființarea locului de muncă AdevarulALways AdevarulALways Buna ziua, Am lucrat mai bine de 7 ani intr-o firma in Arad. Acum pe fundalul crizei CoVID19, angajatorul mi-a comunicat in scris ca ma concediaza pe baza ... (vezi toată discuția)