avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea unui certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea unui certificat de mostenitor

buna ziua.in urma dezbaterei de mostenire a defunctului(adik tatal acelei pers.) s-a obtinut certificatul de mostenitorcu cota ce ii revine acestei pers..aceasta pers.este o prietena de familie si nu mai are niciun mostenitor legal si vrea sa ne vanda acel certificat de mostenitor.are certificatul de mostenitor pe un teren cu constructii de la stat.in urma negocierii cu statul s-a ajuns sa-i despagubeasca cu bani( pe acel teren).acea pers.(prietena de familie) vrea sa ne vanda noua certificatul de mostenitor.cum ar trebui sa procedam?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:00, 25 Noiembrie 2012
se poate prin intermediul Biroului Notarial Public, pe baza actelor de identitate v-cumpărător și a prezentării acelui certificat.Veți plăti o taxă+cheltuielile specifice notariale potrivit speței dvs.
Nu se vinde certificatul de mostenitor... se pot instraina (vinde) bunurile mostenite in baza acelui certificat de mostenitor, care este act de proprietate pentru acele bunuri. Concret, ce vreti sa cumparati de la acea persoana? Terenul si constructiile?
constructiile sunt ale statului de vreo 30 de ani....dar terenul e al ei si fratilor ei....si prin tribunal s-a decis k statul sa le dea bani in loc de teren...iar banii cam intarzie .....
Se cheamă cesiune de creanţă. Ei au o creanţă împotriva statului (certă, lichidă şi, presupun, exigibilă) pe care v-o transmit dumneavoastră.

Cesiunea de creanţă trebuie să respecte nişte reguli. Nu doar la încheierea actului, ci şi ulterior. Apelaţi la un notar sau la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce diferenta este intre retractul litigios si cesiunea de drept litigios ? muraruelena muraruelena ce diferenta este intre retractul litigios si cesiunea de drept litigios ? - sunt unic mostenitor - am probleme si nu pot sa fac acum mostenirea - pana a ... (vezi toată discuția)
Drept imobil mostenit ioannna ioannna Buna ziua , sotul meu a dobandit prin mostenire testamentara un imobil dar in plus , la masa succesorala s-au prezentat si alti mostenitori legali care au ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor =act de proprietate? cicinic cicinic Tatal meu are ca si act de proprietate pentru casa si gradina un certificat de mostenitor prin care ,,accepta succesiunea cu o cota de 1/1 ''si prin care ... (vezi toată discuția)