avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Instiinþare de plata - PV Politie - Nulitate ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Instiinþare de plata - PV Politie - Nulitate Semnãturã

Cazul pe care vi-l prezint e simplu, dpmdv, fiind vorba despre un pv întocmit în baza unei fapte care nu există (şi poate fi probată cu martori), prin încălcarea art. 17 raportat la art. 16 (7) şi anume neconsemnarea faptei (ci a textului de lege) şi consemnarea sumară a locaţiei.

Din alt punct de vedere eu consider incidenţa art. 16 (7) şi 19 (1), în sensul că lipsesc menţiunile şi martorul adus forţat nu are o identificare clară (doar o adresă sumară) fără a se menţiona dacă a participat la fapte sau la refuzul persoanei de a semna pv-ul.

Încadrarea este deasemenea greşită, faptă dacă ar fi existat fiind sancţionată de art. 1 lit. e) şi nu de lit. a) din Legea 212/2002, considerând deasemenea nerespectarea dispoziţilor legale privind confiscarea asa zisei marfii (solicitata de contravenienta), etc.

---------------------

Pe mine însă mă interesează \"înştiinţarea de plată\", care conform art. 25 (3) raportat la art. 26 (1) trebuie deasemenea adusă la cunoştinţă şi implicit semnată de contravenient.

În procesul verbal despre care mă refer am găsit cu stupoare, o semnătură de primire la \"înstinţarea de plată\" la rubrica contravenient, care nu aparţine respectivei persoane. Mintea mea se duce la art. 291 Cod Penal, însă rog să mă ajutaţi cu prevederi civile şi anumite consideraţii.

Ataşez print după respectivul pv (modificat, liniile roşii ascund datele de identificare)

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
OchiReci, utilizator
Cel mai recent răspuns: OchiReci , utilizator 19:37, 25 Noiembrie 2012
OchiReci a scris:

fapte care nu există (şi poate fi probată cu martori),

1-PV nu este lizibil
2-Este interesanta contradictia sustinerilor dvs "nu exista" vs "poate fi probata"
3-Aspectele invocate de dvs nu sunt de natura sa condca la anularea PV
4-Daca apreciati ca detineti probe temeinice,in termen de 15 zile de la comunicare,formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
ynocentta a scris:

OchiReci a scris:

fapte care nu există (şi poate fi probată cu martori),

1-PV nu este lizibil
2-Este interesanta contradictia sustinerilor dvs "nu exista" vs "poate fi probata"
3-Aspectele invocate de dvs nu sunt de natura sa condca la anularea PV
4-Daca apreciati ca detineti probe temeinice,in termen de 15 zile de la comunicare,formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia

-

inexistenta faptei poate fi probata prin martori, la asta ma referea,

aspectele art. 17 sunt de natura sa duca la anularea pv-ului, cel putin asta e părerea mea.

pv-ul este anexat aşa cum este acesta, fiind cenzurate datele de identificare, lizibilitatea sa nu mi se datoreaza.

contestatie evident ca va fi depusa in cursul zilei de maine, astăzi fiind zi liberă

Ma interesează însă semnătura care apare jos la pv la instiintarea de plata, care nu este al contravenientului. de asta am deschis acest topic, sunt nedumerit cum a apărut ea, cine a scris-o, de ce şi ce implicaţii juridice are în viziunea dumneavoastră
Cu toate că nu e subiectu topicului, ţinând cont că pv-ul nu e prea lizibil sub aspectul celor menţionate, specific eu exact ceea ce cuprinde descriere faptei: "A fost depistată în timp ce efectua acte de comerţ de natura celor prevăzute de Codul Comercial sau în alte legi fără indicarea condiţilor stabilite de lege" - adică o citare exactă a dispoziţilor art. 1 lit a din Legea 12/1990 (care după cum am mai spus nici nu e incidentă în cauză, fiind o încadrare complet greşită bazată pe o dorinţă certă de discriminare - iar cum art. 14 cedo prevede expres acest aspect - există şi aici probe chiar create de respectiva instituţie IPJ)

Am menţionat acestea pentru a lămurii cauza, revenind asupra faptului că eu sunt interesat de semnarea înstinţării de plată de altă persoană decât de contravenient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendat fara sa-mi faca proces verbal. fale fale Am fost oprit de Politie in zona cu limitare de viteza la 70 km/h. Mi-a spus ca aveam 84 km/h si nu mi-a dat nici P.V sa semnez nimic. Mi-a spus doar ca amenda ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - proba cu martori florin 33 florin 33 Daca semnez P.V.de contravetie si fac mentiuni ca nu recunosc fapta,agentul nu e obligat sa isi mentioneze un martor pt. a proba fapta.(exceptind cazul cind ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie stelian07 stelian07 Mi s-a intocmit PV de constatare contraventie pentru o depasire neregulamentara discutabila. Am semnat Procesul Verbal fara a face mentiuni la rubrica ... (vezi toată discuția)