avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt acuzat pe nedrept de o talharie ,pe care nu am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt acuzat pe nedrept de o talharie ,pe care nu am comiso.

Buna ziua, apelez la dvs intr-o problema foarte delicata legata de sotul meu.Pana in anul 2010 sotul meu a lucrat la politia comunitara ,cand s-au facut restructurari a fost dat afara din serviciu datorita ordonantei de guvern a domnului Boc.Noi locuind intr-un oras mic unde nu prea se gaseste de munca sotul meu a decis sa lucreze ca taximetrist o luna doua pana i venea primul somaj deoarece el era singurul intretinator si avem si un copil mic.Intr-o seara de octombrie 2010 pe la ora 23 cand se pregatea sa vina acasa l-au abordat un domn si 2 fete daca este liber si poate sa faca o cursa sotul meu le-a raspuns ca da.Au plecat impreuna unde spusese clientul, pe drum cele 2 fete i-au cerut sotului meu sa opreasca in lanul de porumb spunand ca vor sa-si faca nevoile,in momentul cand au coborat din masina cei trei indivizi, din lanul de porumb au iesit unii cu batele si au inceput sa-l bata pe d-nul care era cu fetele.Sotul meu cand a vazut ce bataie a iesit a inchis masina si a fugit deoarece se indrepta spre el cu batele.A 2a zi a fost chemat la politie a dat declaratie si s-au linistit treburile.Sotul meu intre timp a plecat la munca in germania.In februarie anul acesta m-am trezit cu o instiintare in care sotul meu este acuzat de talharie referitor la cele intamplate in octombrie 2010.Speriata i-am angajat sotului meu un avocat mai ieftin pentru ca posibilitatile noastre financiare sunt mai scazute,chiar daca a plecat in germania a trecut prin multe datorita reputatiei pe care o avem noi romanii in fata strainilor.Dupa cum va spuneam i-am angajat avocat mi-a spus sa stau linistita ca se rezolva ca cei implicati in acel scandal sunt persoane cu cazier si sunt niste oameni care traiesc din ilegalitati.Din luna februarie pana acum in luna noimbrie ma linistit avocatul ,a fost sotul meu acasa in iunie si la cautat pe d-nul avocat sa mearga la politie sa dea declaratie ,sa arate ca nu se sustrage de la ancheta pentru ca este nevinovat si vrea ca adevarul sa iasa la suprafata .Nici nu sa intalnit avocatul cu sotul meu macar sa-l cunoasca a spus ''ca nu este politistul care se ocupa de caz dar sa stam linistiti'' ,iar azi d-nul avocat ma chemat la politie sa semnez ca am luat la cunostinta ca sotul meu este acuzat de complicitate la furt dar culmea nu de cel care a fost furat ci de cei care au participat la bataia din acea noapte.I-am spus avocatului sa fie adusi toti la interogatoriu si el mi-a spus ca ei au dat declaratii si au plecat din tara si nu se stie de ei si cel mai bine pentru sotul meu este sa recunoasca aceasta fapta ca sa i se dea o pedeapsa cu suspendare chiar daca e nevinovat ca daca merge pe achitare are sanse de 5% sa scape deoarece cei care lau batut pe acel om au declarat ca sotul meu este complice.Acum eu va cer ajutorul dvs si un sfat cum sa procedam ce sa facem nu am avut niciodata probleme cu legea va rog din inima sa ne ajutati suntem disperati nu se poate ca niste escroci sa bage la puscarie un om nevinovat.Va multumesc din suflet anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:40, 1 Decembrie 2012
Acuma simplul fapt ca n-a anuntat Politia si Salvarea poate constitui contraventie sau infractiune. Asta chiar si fara sa fi fost politist comunitar, ca simplu cetatean trebuia sa opreasca la 10-20 km si sa sune pe mobil sau sa anunte la compania de taximetre. Daca va fi condamnat drept complice depinde de cat de bun e avocatul si daca ceilalti complici sunt prinsi ca se contrazic in declaratii, altfel e cuvantul lui contra cuvantului lor si s-ar putea considera ca nu e dovedit faptul ca a fost complicele lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie de talharie dumutaadrianred dumutaadrianred buna ziua.....sunt din targu mures si am avut neplacerea sa fiu acuzat de talharie pe nedrept.totul incepe de la un furt pe care eu nu l-am facut.a fost ... (vezi toată discuția)
Talharie/furt? angel_my angel_my in urma cu 2 luni niste prieteni au avut o altercatie cu o fata,unul a bagat-o pe una dintr-un grup in seama,iar prietena ei a inceput sa le adreseze ... (vezi toată discuția)
Talharie streetwis3 streetwis3 Domnilor am si eu nevoie de ajutorul vostru. In data de 23 dec. noaptea, intr-un bar, impreuna cu 2 prieteni am avut o cearta cu un individ. Un prieten i-a ... (vezi toată discuția)