Fiul meu a delapidat niste bani la firma de taxi unde a lucrat (nu i-a predat, i-a dat pe droguri).
A fost actionat in judecata (proces civil ) si sentinta a fost sa restituie banii fara ca instanta sa specifice un termen.
Intrebarea este ce se intampla daca nu-i poate restitui, se transforma in dosar penal?nu-l mai angajeaza nimeni din cauza cazierului( a facut inchisoare intre timp pt alta delapidare).
Redau hotararea instantei (de pe site-ul judecatoriei, el nu a primit nici-o hotarare)
11/06/2012 Admite cererea
Solutie: Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 381,66 lei, precum şi dobânda legală aferentă acestei sume, în cuantum de 81,28 lei până la data de 06.02.2012, urmând ca dobânda să curgă în continuare până la data plăţii efective. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 48,79 lei cheltuieli de judecată. Irevocabilă.
Referitor la cealalta delapidare pt care a facut inchisoare:
eu parca imi amintesc ca hotararea instantei prevedea si restituirea banilor.
Daca este asa si nu-i restituie ce se intampla? acolo suma e mult mai mare vreo 1700Roni
Multumesc frumos
nu are niciun bun si nici un venit ca majoritatea celor dependenti de stupefiante si trecuti prin inchisoare
Mentionez ca e major(30 de ani)
Am mai avut niste necazuri cu judecatoria pt ca au pus sechestru pe apartamentul nostru al parintilor (avea adresa de pe buletin la noi)
Ar avea interes sa-i dea, altfel societatea e posibil sa depuna plangere penala pt delapidare si daca in urma cercetarilor ajunge in instanta si va fi gasit vinovat, i se va revoca si suspendarea pedepsei mai vechi.
In privinta banilor, daca nu are de unde sa-i dea, nu vor avea ce sa-i ia, cel putin pana la decesul unuia din parinti, cand teoretic are o cota de mostenit.
Asta e cel mai mare pericol, sa se intoarca in inchisoare.
Multumesc mult
As mai avea o intrebare:
daca firma pagubita depune plangere penala si el atunci face cumva rost de bani si-i depune mai poate fi retrasa plangerea?
Ar fi pacat sa ajunga iarasi la inchisoare pt ca s-a lasat de droguri, sta la tara la bunica-sa.
Daca firma pagubita nu mai intreprinde nimic timp de 3 ani de la hotararea definitiva (pronuntata in 11.06.2012) fapta se prescrie?
Complicitate furt
mirela4iubi
Buna ziua.iubitul meu a lucrat ca manager de raion in cadrul unui supermarket.in urma inventarului s-a descoperit ca lipseau anumite produse.el stia de lipsa ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt
Kiraly2012
Buna ziua!
Problema mea este in felul urmator:
Seful meu m-a rugat in decembrie, ca in fiecare zi sa scot 10000lei din banca, de pe contul firmei( mi-a ... (vezi toată discuția)