avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce se intampla daca cineva nu restituie niste bani ...
Discuție deschisă în Executare silită

ce se intampla daca cineva nu restituie niste bani delapidati?

Fiul meu a delapidat niste bani la firma de taxi unde a lucrat (nu i-a predat, i-a dat pe droguri).
A fost actionat in judecata (proces civil ) si sentinta a fost sa restituie banii fara ca instanta sa specifice un termen.
Intrebarea este ce se intampla daca nu-i poate restitui, se transforma in dosar penal?nu-l mai angajeaza nimeni din cauza cazierului( a facut inchisoare intre timp pt alta delapidare).
Redau hotararea instantei (de pe site-ul judecatoriei, el nu a primit nici-o hotarare)

11/06/2012 Admite cererea
Solutie: Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 381,66 lei, precum şi dobânda legală aferentă acestei sume, în cuantum de 81,28 lei până la data de 06.02.2012, urmând ca dobânda să curgă în continuare până la data plăţii efective. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 48,79 lei cheltuieli de judecată. Irevocabilă.

Referitor la cealalta delapidare pt care a facut inchisoare:
eu parca imi amintesc ca hotararea instantei prevedea si restituirea banilor.
Daca este asa si nu-i restituie ce se intampla? acolo suma e mult mai mare vreo 1700Roni
Multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: nico_n , utilizator 09:34, 28 Noiembrie 2012
Stimate Domn,
mare pacat ca aveti asa probleme. banii sunt nimic pe langa sanatatea copilului, chiar daca are 30 de ani tot copilul dvs ramane.
pentru 400 ron mai bine incerca sa va ajute. sa faca ceva pentru baiat. e usor sa faci rau cuiva. nu stiu sa va dau un sfat juridic, dar pot sa va spun ca mai nu stiu cand anuntau la radio de o "delapidare" de 22 mil euro, parca, de la BRD. De fapt o intreaga filiera. Ati mai auzit ceva? aia nu vor pati nimic. De fapt la o asa suma....o nimica toata.
Dvs. ca om de rand, din masa normala a populatiei va trebui sa platiti sigur.
Sa va ajute Dumnezeu sa se rezolve problemele baiatului sa nu mai puna mana pe droguri niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un caz penal... ContSters155823 ContSters155823 Am lucrat la o asociatie de proprietari ca si administrator ,, cazuri destul de des intalnite....in urma predarii si verificarii actelor reese ca as fi ... (vezi toată discuția)
Complicitate furt mirela4iubi mirela4iubi Buna ziua.iubitul meu a lucrat ca manager de raion in cadrul unui supermarket.in urma inventarului s-a descoperit ca lipseau anumite produse.el stia de lipsa ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt Kiraly2012 Kiraly2012 Buna ziua! Problema mea este in felul urmator: Seful meu m-a rugat in decembrie, ca in fiecare zi sa scot 10000lei din banca, de pe contul firmei( mi-a ... (vezi toată discuția)