avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executat silit?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executat silit?

Tata si-a achizitionat o masina logan in 2008 prin leasing.Dupa 2 ani a ramas fara loc de munca neputand plati rata in continuare la masina.Masina a fost ridicata si vanduta la licitatie la un pret mult mai mic.Intre timp tata a divortat iar fostei sotii i se opreste o treime din salariu la fel si tateiTata a fost dat in judecata de catre baca de unde si-a achizitionat masina ,inclusiv si de sotie.Intre timp tata a mostenit casa unde locuieste.intrebarea mea este!!!!poate banca sa-i ia casa in conditia in care nu plateste rata?sau ce se poate intAmpla?dar daca tata n-are mai supravietui eu la randul meu as plati rata la masina?
Cel mai recent răspuns: ContSters258148 , utilizator 09:49, 26 Noiembrie 2012
1-Daca tatal dvs este proprietar al casei,da ,poate fi executat silit pentru recuperarea creditului neachitat
2-Daca dvs ,acceptati succesiunea,pe cale de consecinta acceptati atat activul=bunurile,dar si pasivul=datoriile defunctului
In cazul in care se ajunge la executare silita se pot executa inclusiv bunurile imobiliare mostenite( integral sau pe cote parti).

Executorul va depune toate diligentele necesare si va identifica bunurile debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)
Obligat sa achit dupa decesul tatalui remus82 remus82 DE UN AN JUMATE DECAND A MURIT TATAL MEU, CEI DE LA [editat] MA STRESEAZA SA ACHIT SUMA CE IA MAI RAMAS,ADICA. EL A LUAT DINTR-UN MAGAZIN OBIECTE ... (vezi toată discuția)
Succesiune pentru un imobil scos la licitație în urma unei executări silite. cum să procedăm? nimeni nu știe să ne spună exact cum stau lucrurile și ce anume să facem mai departe misulicus misulicus Problema e in felul urmator si as dorii un raspuns sigur si cat mai rapid. Tatal meu a decedat recent. A avut ceva credit de la banci iar acum am aflat ca ... (vezi toată discuția)