avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Doua sau mai multe SRL-uri se pot asocia pentru a ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Doua sau mai multe SRL-uri se pot asocia pentru a forma o noua persoana JURIDICA?

Buna ziua,

Doua sau mai multe SRL-uri se pot asocia pentru a forma o noua persoana JURIDICA?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 12:15, 26 Noiembrie 2012
Da, se pot asocia.
Multumesc.
Din punct de vedere contabil, fiecare SRL isi va tine contabilitate proprie si va functiona ca anterior asocierii?

Da, fiecare isi va tine contabilitatea proprie, cu activitatea independenta de activitatea noului SRL, dar in care va ingloba cheltuielile(creditarea noii societati, cheltuieli de constituire, etc), veniturile(dividendele) de la noua forma infiintata.
fiecare srl isi pastreaza in continuare individualitatea. se tine contabilitatea separat pt fiecare societate.
In functie de tipul intreprinderii nou infiintate se poate tine contabilitatea separat sau consolidat.
Vedeti legea 346/2004 actualizata:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere 2 persoane juridice DyannaRo DyannaRo Buna ziua! As avea si eu nevoie de putin ajutor: vreau sa creez o noua pers juridica impreuna cu o alta firma (eu am SRL, si partenerii la fel), si as vrea ... (vezi toată discuția)
Constituirea unei asociatii de proprietari pe scara unui bloc KENTU KENTU Buna ziua. Ma numesc Vasile Chende, sunt din Baia Mare si as dori cateva lamuriri. De curand am fost numit sef de scara la blocul in care domiciliez. Scara ... (vezi toată discuția)
Asociere adrianabresug adrianabresug o societate are probleme financiare si doreste o asociere cu o alta societate ,este posibila asocierea intre o societate cu raspundere limitata si o societate ... (vezi toată discuția)