avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... informatii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

informatii publice

Cum anume pot defini o informatie ca fiind de interes public, adica cum imi dau seama daca este sau nu este. Eu as tine cont daca informatia este de interes general sau de interes personal... Cum se pot evita abuzurile cetatenilor care vor sa stie aproape si ce am prin sertare?
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 08:29, 27 Noiembrie 2012
Pentru a fi edificat asupra incadrarii informatiilor de interes public, va rog cititi prevederile Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public.
In privinta respectarii vietii private si a demnitatii persoanei umane, aveti Codul Civil art.70-art.77
Legea 544/2012 am citit-o,dar este interpretabila si nu foarte exacta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imagine terfelita voislova voislova Se poate da in judecata un ziar local pentru un artcol prin care iti lezeaza grav dreptul la imagine si sa-l obligi sa blogheze pagina online cu articolul ... (vezi toată discuția)
Lege fotografiere in spatii publice joterian joterian Avand ca si pasine fotografia, deci o fac doar pentru mine nu pentru foloase materiale, sunt interesat de legislatia care permite sau interzice fotografiatul ... (vezi toată discuția)
Legea care le permite cetatenilor sa fie stersi din anumite baze de date ale autoritatilor? tzuky2 tzuky2 Am inteles ca s-ar fi promulgat ceva lege care le permite cetatenilor sa fie stersi din anumite baze date ale autoritatilor cu care au avut de-a face: gen daca ... (vezi toată discuția)