avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de donatie

Buna seara,
Am dobandit un apartament de la parintii mei prin contract de donatie in urma cu mai multi ani deoarece era o modalitate mai ieftina decat actul de vanzare-cumparare. As vrea sa anulez acest act pe motiv ca acolo e specificat "donam unicei noastre fiice" in conditiile in care eu mai am o sora. Nici nu cred ca actul e valid in aceste conditii.
Cum procedez pentru a-l anula?
Va redeveni in mod legal apartamentul parintilor mei?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:05, 26 Noiembrie 2012
Actul este perfect valabil. Anularea nu are niciun temei, sub aspectele menţionate.

Nici sora nu poate ataca actul, atîta vreme cît părinţii trăiesc. După decesul lor va putea invoca rezerva succesorală.

Vreţi să renunţaţi la apartament? Donaţi-l părinţilor. E mai simplu şi mai eficient decît o acţiune în anulare, sortită de la bun început eşecului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire Droxi Droxi Sotul meu impreuna cu mine am vandut acum un an apartamentul cumparat exclusiv de parintii lui pentru noi. Ne-am mutat la parintii mei pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)
Donatie simionescuirina simionescuirina Sotul meu primeste de la parinti un apartament, santem in prag de a face actele si notarul ne-a zis de ce nu facem donatie ca e mai ieftin si ca nu se ataca ... (vezi toată discuția)