avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj neridicat de la Posta !
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj neridicat de la Posta !

Buna seara !
Sunt de 3 luni in somaj si luna aceasta nu l-am ridicat de la posta.....nu am primit nimic in cutie si nic la usa nu a fost nimeni ! am fost la posta sa intreb si mi-au raspuns ca a sosit in data de 19 noiembrie si ca au fost returnati !
va intreb daca mai pot recupera somajul pe luna acesta si ce sa fac in situatia mea ?
mai precizez ca am carnetul vizat la zi ! va multumesc
Cel mai recent răspuns: dani dani , utilizator 20:51, 27 Noiembrie 2012
Adresati solicitare de acordare drepturi la unitatea u de sunteti inregistrat
luna trecuta mi-a venit somajul pe 23 si de la posta imi spusese ca nu se tine cont de ce scrie pe carnet adica intre 18-23 ale lunii ! luna aceasta am asteptat sa vina somajul.....care n-a mai venit ! sa inteleg ca nu am pierdut banii pe luna aceasta ?
1) poşta avea OBLIGAŢIA legală să vă avizeze cu Aviz scris de 2 ori, apoi, la împlinirea termenului să-i returneze expeditorului cu act de justificare ;
2) solicitaţi în scris retrimiterea şomajului către dvs. de la AJOFM din reşedinţa judeţului unde domiciliaţi (se va face pe o mică cheltuială în contul dvs. poştal) ;
3) banii sunt ai dvs., vi se vor retrimite doar la cererea dvs. în această lună.
Curaj !
Vă mulţumesc mult pentru răspuns.Am fost azi dimineaţă la AJOFM - am făcut cerere de retrimitere şi mi s-a spus că abia în ianuarie 2013 îi voi primi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata indemnizatiei de somaj veveritzab veveritzab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Sunt somera din noie 2012, ridic in fiecare luna in jurul datei de 17 indemnizatia de la posta ... (vezi toată discuția)
Cum procedam daca posta romana a trimis somajul innapoi la anofm? tomoiaga ramona tomoiaga ramona A uitat postasul de mine si mi-a adus avizul de la posta abia in 28.12.2009,tot pictat cu noroiX-(..Normal ca banii au fost returnati la ajofm.Am dat fuga la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj pe card ?! Valentin64 Valentin64 As dori sa stiu daca litera legii permite virarea indemnizatiei de somaj intr-un cont bancar deoarece, in zona unde locuiesc nu avem cutii postale (pentru ... (vezi toată discuția)