avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caracterizarea sotului intr-un proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caracterizarea sotului intr-un proces penal

Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati ,in urma unui proces sotul meu a primit o sentinta de executare, stiu tot ce s-a intamplat si stiu ca este nevinovat.in decembrie se desfasoara recursul si as vrea sa-i fac o caracterizare sotului,am inteles ca asta poate ajuta,dar nu stiu cum se face.va rog cam cum trebuie sa incep si ce sa contina. va multumesc
Cel mai recent răspuns: ggeo , utilizator 19:07, 27 Noiembrie 2012
Caracterizarea trebuie să evidenţieze calităţile inculpatului, respectiv, dacă este un om cinstit, bun familist,că acesta este un om muncitor, cu o bună conduită morală şi civică, un vecin bun, etc.
Caracterizarea poate fi făcută de colegii de muncă, de vecini, prieteni, autorităţi, etc.
dar cum se incepe aceasta caracterizare se adreseaza cu onorata instanta sau nu numele celui care face caracterizarea???
va incurcati in formalitati, important este continutul nu neaparat forma. concepeti o caracterizare a sotului si o depuneti la instanta de recurs mentionand numarul de dosar. ar fi bine daca s-ar formula caracterizari si din partea altor persoane/autoritati deoarece pot fi utile pentru instanta.
gasiti formular pe net si idei dar ajuta de la persoane straine si vecini prieteni dar in mod special vecin apropiati si chiar de la biserica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caracterizare luissa luissa buna seara!!!as avea o mare rugaminte la dumneavoastra ... mi s-a cerut de la prietenul meu 5 caracterizari binenteles diferite .... ii servesc in instanta ... ... (vezi toată discuția)
Caracterizare pentru politie pentru un dosar pernal petronela_severin petronela_severin vreau si eu un model de caracterizare pentru politie de la asociatia de proprietari pentru un dosar penal in regimul auto multumesc (vezi toată discuția)
Acuzatie de violenta domestica in sua, washington IlieGociu IlieGociu Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati intr-o problema pe care o are sora mea, cetatean roman si american, stabilita in America, statul Washington. Este ... (vezi toată discuția)