avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curator?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curator?

Buna seara, as dori si eu o informatie se poate cere doar curatela fara sa mai trebuiasca punere sub interdictie?
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 17:06, 4 Decembrie 2012
Sunt 2 proceduri distincte cu consecinte diferite:
fie solicitati numirea unui curator special, ale carui artibutii inceteaza odata cu finalizarea procesului prin care solicitati iesirea din indiviziune;
fie solicitati numirea unui curator, ale carei atributii se mentin si dupa incheierea acestui proces, pana cand inceteaza cauzele care au dus la numirea curatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatelă, interdicție și/sau tutelă? care sunt pașii de urmat în cazul unui bolnav de schizofrenie? andra1299 andra1299 Buna ziua, sora mea a fost diagnosticata cu schizofrenie cronica si este in posesul unui certificat de handicap de tip psihic,grav pe 2 ani.Eu vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie Catal Catal Buna ziua, Va solicit cateva informatii referitoare la modalitatea prin care pot deveni curator . Mama mea sufera de cativa ani de Deficit cognitiv cu ... (vezi toată discuția)
Instituire curatela persoana adulta cu handicap psihic jewelled jewelled In urma decesului mamei noastre, sora mea suferinda de schizofrenie nu se poate descurca singura, astfel incat necesita un curator care sa-i reprezinte ... (vezi toată discuția)