avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit de nevoie personale cesionat unei firme de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit de nevoie personale cesionat unei firme de recuperare

Buna ziua,

In data de 28.05.2008 am luat un credit de nevoi personale fara ipoteca sau garantii de la o banca in valoare de 9.991 euro si am platit ratele pana in data de 21.07.2010 urmand sa raman fara un loc de munca pana in prezent.
In data de 05.10.2012 creditul a fost cesionat catre o firma de recuperare creante de la care am primit mai multe notificari telefonice si scrise. Mentionez ca nu am semnat niciun acord de plata doar telefonic am stabilit plata unei sume in val de 100 ron lunar.
De curand am fost notificat sa platesc suma de 6000 ron pana la data de 26.11.2012 pentru a se pastra dosarul in faza de colectare amiabiala ceea ce este peste puterile mele in conditiile in care eu nu am venituri.
Mentionez ca nu am niciun bun mobil sau imobil pe numele meu :). Ce se poate intampla in cazul in care o sa inceapa executarea silita? Ce ma sfatuiti sa fac in continuare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:32, 27 Noiembrie 2012
Daca debitorul este insolvabil, executarea silita nu se va initia sau inceteaza .

Termenul de prescriptie a executarii silite este de 3 ani.



Daca inainte de inceperea executarii silite sau in cursul ei s-a platit chiar si o mica parte din datorie, recunoscand, implicit, obligatia de plata, termenul de prescriptie se intrerupe.


In ce priveste poprirea, conform Codului de Procedura Civila, la momentul cand veti obtine un venit dintr-o activitate profesionala, salariul va poate fi poprit in limita cotei de 1/3.

Daca ar intervenit perimarea executarii , care duce la incetarea acesteia , prin neefectuarea a niciunui act de executare in termen de 6 luni , s-ar stinge procedura de executare inceputa.

Creditorul, insa, poate face o noua cerere de executare silita si poate alege o alta procedura executionala, respectand termenul de prescriptie de trei ani.



Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare in executare prin poprire ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Sunt debitor intr-o executare prin poprire. Din suma executabila am fost executat partial. Desi executorul a notificat tertul poprit, acesta nu a ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Încetarea executării silite prettydaniola prettydaniola Inteleg ca executarea silită poate inceta pe motivul inexistentei de bunuri urmaribile. 1. La cat timp după încetarea executării silite poate începe o ... (vezi toată discuția)