1.Am depus o sesizare la ITM si Casa de pensii si as dori sa-mi spuneti in ce lege e stipulat ca aceste intreprinderi au obligatia sa -mi raspunda la aceste sesizari?
2.Am depus si o sesizare si la intreprindere si as dori sa-mi spuneti in cate zile are obligatia sa-mi raspunda la sesizare si in baza carei legi au obligatia sa o faca?
OG nr.27/2002 prevede ca institutiile publice au obligatia de a raspune la petii in termen de 30 de zile de la data inregistrarii acesteia, cu posibilitatea prelungirii termenului cu inca 45 de zile ..
Pentru sectorul privat nu exista o astfel de obligatie , decat daca este prevazuta in reg.intern al angajatorului.
Angajatorul este obligat sa va raspunda la sesizare si trebuie sa aiba prevazut un termen de solutionare in legatura cu acest aspect in Regulamentul Intern:
Art. 242 Codul muncii:
Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
a) reguli privind protectia, igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii;
b) reguli privind respectarea principiului nediscriminarii si al inlaturarii oricarei forme de incalcare a demnitatii;
c) drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor;
d) procedura de solutionare a cererilor sau a reclamatiilor individuale ale salariatilor;
e) reguli concrete privind disciplina muncii in unitate;
f) abaterile disciplinare si sanctiunile aplicabile;
g) reguli referitoare la procedura disciplinara;
h) modalitatile de aplicare a altor dispozitii legale sau contractuale specifice;
i) criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor.
Doresc un raspuns
dodorel62
1.As dori sa stiu daca atunci cand faci o sesizare catre conducerea unei intreprinderi si inregistrezi acea sesizare in cat timp intreprinderea are obligatia ... (vezi toată discuția)