avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Referitor la niste sesizari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Referitor la niste sesizari

1.Am depus o sesizare la ITM si Casa de pensii si as dori sa-mi spuneti in ce lege e stipulat ca aceste intreprinderi au obligatia sa -mi raspunda la aceste sesizari?
2.Am depus si o sesizare si la intreprindere si as dori sa-mi spuneti in cate zile are obligatia sa-mi raspunda la sesizare si in baza carei legi au obligatia sa o faca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:34, 28 Noiembrie 2012
OG nr.27/2002 prevede ca institutiile publice au obligatia de a raspune la petii in termen de 30 de zile de la data inregistrarii acesteia, cu posibilitatea prelungirii termenului cu inca 45 de zile ..

Pentru sectorul privat nu exista o astfel de obligatie , decat daca este prevazuta in reg.intern al angajatorului.
@dodorel62

Angajatorul este obligat sa va raspunda la sesizare si trebuie sa aiba prevazut un termen de solutionare in legatura cu acest aspect in Regulamentul Intern:

Art. 242 Codul muncii:

Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
a) reguli privind protectia, igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii;
b) reguli privind respectarea principiului nediscriminarii si al inlaturarii oricarei forme de incalcare a demnitatii;
c) drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor;
d) procedura de solutionare a cererilor sau a reclamatiilor individuale ale salariatilor;
e) reguli concrete privind disciplina muncii in unitate;
f) abaterile disciplinare si sanctiunile aplicabile;
g) reguli referitoare la procedura disciplinara;
h) modalitatile de aplicare a altor dispozitii legale sau contractuale specifice;
i) criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor.
Daca nu este prevazut in Reg.Intern nu este obligat sa raspunda ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un raspuns dodorel62 dodorel62 1.As dori sa stiu daca atunci cand faci o sesizare catre conducerea unei intreprinderi si inregistrezi acea sesizare in cat timp intreprinderea are obligatia ... (vezi toată discuția)
Roi salon coafura / frizerie alinaemi alinaemi Ma poate ajuta cineva va rog cu un model de Regulament de Ordine Interioara adaptat unui salon de coafura/ frizerie ? aici sau pe email ... (vezi toată discuția)
Roi Doina Elena Doina Elena Va rog sa imi dati si mie un model de ROI, care sa fie actual... doinau@yahoo.com Va multumesc! (vezi toată discuția)