avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cuantumul daunelor morale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cuantumul daunelor morale

Salut, sunt mamica baietelului de 4 ani, a carui tata s-a sustras de la plata pensiei de intretinere cu rea vointa, iar unitatea angajatoare a fostului sot a sistat ilegal si nemotivat poprirea salariului in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irev
ocabile cu stabilirea clara a pensiei.
Dupa 3 ani de neplata, vreau sa actionez in judecata pe fostul sot, dar si pe pe firma angajatoare la care este si in acest moment angajat, pt nerespectarea unei hotarari judecatoresti. As dori sa cer si daune morale pentru nerespectarea si neglijenta lor,cu toate ca majoritatea din acea unitate cunosteau situatia,dar totusi ua tinut cu angajatul lor si nu cu un copil nevinovat(divortul datorat in exclusivitate de catre fostul sot). Nu prea stiu c-am la ce suma sa ma rezum si nu am idee ce ar trebui luat in calcul, ceea ce stiu ca mi-a fost destul de greu financiar si imi este, nemaivorbind de umilinta sufleteasca prin care am trecut. Au jucat cat se poate de urat toti, complotand in a sista pensia ilegal, am suportat destul, trebuie sa plateasca!
Va rog sa imi dati cu aproximatie o suma de la care as putea pleca sau cere clar pt firma angajatoare?
Va multumesc
Ceea ce cereti dumneavoastra este ridicol ! :confused:Este ca si cum ne-ati intreba pe noi ce salariu sa negociati cu noul angajator.Daunele morale si daunele interes sunt pretinse de catre o persoana, avand in vedere daunele reale produse acesteia de catre o alta persoana sau societate.Dumneavoastra stiti exact care sunt.Oricat ati cere, sa fiti constienta de un singur lucru, vi se va da jumatate sau 25% din suma pe care o cereti. :wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti referitor la pensia de intretinere VICTORIA  URSACHE VICTORIA URSACHE Buna tuturor, sunt o mamica a unui baietel de 4 ani, a carui tata ne-a parasit imediat dupa ce s-a nascut copilul. In urma cu 3 ani am divortat din culpa ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie de intretinere magdatudor magdatudor Jurista intreprinderii la care lucreaza tatal copilului refuza sa-i retina acestuia sumele datorate cu titlu de pensie de intretinere. Ce se poate face in ... (vezi toată discuția)
Daune morale solicitate de un fost angajat cristina69 cristina69 Buna ziua . Un fost angajat al unei societati comerciale( care a fost disponibilizat )a actionat firma in judecata pe motiv ca, concedierea sa a fost ilegala ... (vezi toată discuția)