avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... documente mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

documente mostenire

Buna ziua,
Eu am facut mostenirea dupa parinti,dar exista o situatie nelamurita pana in prezent,adica ,eu am mama naturala decedata de cand eram mica,tatal meu s-a recasatorit,cel care a decedat primul a fost tatal(nu au rezultat alti copiii din casatorie)mama vitrega,in momentul cand a decedat mai traia o sora de a ei care a acceptat partea de mostenire dupa sora sa,acum a decedat si ea,iar eu trebuie sa recuperez partea ei de la fica ei,acest lucru pot sa-l fac fara probleme intrucat verisoara mea nu are nici un fel de pretentii asupra casei,dar vreau sa stiu care este metoda cea mai putin costisitoare dar care sa nu-i dea dreptul sotului meu asupra acestei mosteniri.
Multumesc anticipat pentru eventualele sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:59, 28 Noiembrie 2012
prin instanta este mai ieftin
Prin notar e mai ieftin si mai rapid.
Multumesc de raspuns,dar ce inseamna "prin notar mai ieftin si rapid"ce ar trebui sa fac ca si documente,in conditiile in care acum verisoara mea este cea ramasa dupa moartea mamei ei,ea chiar nu stie ca v-a trebui sa rezolvam aceasta problema.
In instanta trebuie sa platiti 3% din valoarea masei succesorale + alte taxe și durata termenelor de judecata sunt la la cateva luni la ani de zile.

La notar va costa aproape la fel, dar e mai rapid. Vă poate costa chiar mai ieftin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu mioara intreb? stea stelara stea stelara tata a divortat de mama cu 1 an inainte de a deceda,nu sa facut partajul nici in ziua de azi,noi suntem 5 frati si vrem sa vindem casa.As dori sa stiu cat ne ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre succesiune / mostenire archvile archvile Salut, Situatia e in felul urmator: mama a decedat acum 5 luni, urmasii directi sunt eu, tatal meu si sora mea, cu care nu am o relatie tocmai buna. ... (vezi toată discuția)
Mostenire robert_l robert_l Buna ziua o sa va spun povestea mai pe larg ca sa ma puteti indruma. Mama mea are o sora vitrega(pe care nu o cunoastem) tatal lor a detinut mai multe ... (vezi toată discuția)