avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura cu TVA din SUA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura cu TVA din SUA

Buna ziua,
am achizitionat prin internet din SUA un pachet soft. Factura are TVA (pe care l-am si platit), iar ambele firme au cod valid de TVA. Cum inregistrez in contabilitate acest TVA si pe ce rand il trec in decontul de TVA.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:34, 28 Noiembrie 2012
trebuia sa primiti o factura fara tva, fiind vorba de doua persoane platitoare de tva.
solicitati refacerea facturii.

daca nu reusiti, tva platita in sua o includeti in costul softului, iar in decont inscrieti suma la rd. 26.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar bernadette bernadette Buna seara Am o problema daca ma poate ajuta cineva Am efectuat o achizitie intracomunitara si degeaba am transmis cod valid de tva furnizorului mi-au ... (vezi toată discuția)
Taxarea inversa la cereale - la ce rand din decontul tva ? Kolea41 Kolea41 buna ziua, am o intrebare legata de modul in care se completeaza decontul TVA -practic ,la ce rand se trece operatiunea de vanzare cereale catre alti ... (vezi toată discuția)
Tva facturat in spania MARY081968 MARY081968 buna ziua va rog sa ma lamuriti in urmatorul caz: - firma din spania ( platitor de tva-18%) fact servicii de rent a car si cazare unei societati din ... (vezi toată discuția)