Buna ziua! Va explic pe scurt problema mea! Sunt divortata din anul 1999.Copilul mi-a fost incredintat prin Hotarare Judecatoreasca definitiva si irevocabila. In Hotararea Judecatoreasca s-a stabilit plata unei pensii alimentare.Acea pensie alimentara mi-a platit-o timp de doi ani,atata timp cat a lucrat.Ramanand fara serviciu a plecat din tara. Nu am luat masuri legale impotriva lui pt ca mi-am zis sa nu-i fac rau, iar situatia mea financiara era destul de buna.Am mers pe ideea ca in momentul in care isi va redresa situatia financiara, din propria lui initiativa ii va plati copilului.Nu s-a intamplat!Intre timp a avut un alt copil de intretinerea caruia se ocupa- Intrebarea mea este urmatoarea:Dupa 11 ani ii pot intenta proces pt pensie alimentara? Aentionez ca este in Anglia si lucreza la negru. Astept orice raspuns ce ma poate ajuta!Va multumesc!
Pentru a obtine plata pensiei aimentare aveati ca titlu executoriu vechea sentinta.
Acum nu veti putea obtine din urma obligarea la plata pensiei.
Ceea ce puteti face este o noua actiune pt stabilirea pensiei in functie de veniturile actuale, conditiile de trai si bunurile detinute de tata. Numai ca va trebui sa faceti dovada acestor venituri, eventual printr-o comisie rogatorie in Anglia.
Daca nu veti putea face probe se va stabili in functie de salariul minmi pe economie. Numai ca daca nu il veti putea executa nu prea realizati mare lucru nici cu aceasta noua hotarare.