avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

va rog sa ma ajutati cu o informatie:
doresc sa fac act de vanzare -cumparare cu parintii mei pentru apartamentul in care locuiesc ei.pentru linistea lor punem clauza de uzufruct viager.tatal meu vitreg are 3 copii dintr-o casatorie anterioara.eu sunt singurul copil al mamei mele si am fost infiat legal de catre tatal vitreg.as dori sa stiu in ce masura actul poate fi atacat in instanta dupa ce voi intra in posesia apartamentului(dupa decesul ambilor parinti).suma pe care o declaram in acte este de 15000 ron.are vreo importanta?ma ajuta daca este mai mare sau mai mica aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: ContSters47798 , utilizator 20:20, 2 Februarie 2009
ªi eu sunt de acord cu mine. Deşi nu mi se întîmplă prea des. =D>

Acuma, serios: nici nu ştiţi cît îl duce capul pe un moştenitor care îşi vede diminuată cota la care a sperat. Pe urmă, de ce există avocaţi pe lumea asta? Ca să le deschidă ochii. Acuma, să nu-mi răspundeţi că nu-i va duce capul să consulte un avocat...

Dragul meu, depinde si ce avocat consulta. Marea majoritate cand vad ca este vorba de contract de vanzare cumparare se lasa la mana lor. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei vor sa lase apartamentul la nepoti teo689 teo689 Parintii mei au doi copii, eu si fratele meu. Eu am un copil, el un copil. Din cauza ca fratele meu nu mai vorbeste de mult cu parintii si nici cu mine, ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)
Atacarea unui act de vanzare-cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, eu cu prietena mea (necasatoriti) am incheiat un contract de vz-cu uzufruct cu parintii ei pe casa care o detin acestia. Ne-am interesat si se pare ... (vezi toată discuția)