avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

Buna ziua. Este pentru prima data cand postez ceva pe acest site si imi cer scuze anticipat daca am gresit rubrica, sau daca incurc pe cineva cu intrebarea mea, dar am nevoie de un raspuns. Mama mea a lucrat timp de 6 luni la un angajator, unde nerespectarea dispozitiilor din legislatia muncii era la ordinea zilei. Fiind student la drept, am sfatuit-o sa se adreseze ITM-ului. Dupa sesizare ea nu a mai fost contactata de nimeni din cadrul ITM pentru a explica mai pe larg situatia si a da mai multe detalii. Dupa 1 luna am primit raspuns in care se spunea ca in urma controlului ITM nu s-a putut stabili ca ea a prestat munca la respectivul angajator si ca trebuie sa se adreseze instantei. nu s-a specificat nimic despre eventualele masuri luate de ITM fata de fostul angajator. eram curiosi sa vedem totusi daca s-au luat ceva masuri fata de acesta, asa ca i-am spus mamei sa mearga la ITM si sa intrebe. Acolo, pe un ton plin de dispret unul dintre angajati i-a spus mamei ca "cine se crede ea in tara asta si cum crede ea ca poate avea acces la astfel de informatii?!". nu stiu care este procedura, dar mie mi se pare normal ca persoana care a facut sesizarea sa afle daca s-au aplicat masuri in speta. Cum ar putea sa afle daca fostul angajator a fost amendat? are ea acest drept? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:48, 28 Noiembrie 2012
ITM a considerat ca este vorba despre un conflict de munca si de aceea a indrumat pe mama dvs sa se adreseze instantei de judecata ... in acest caz, cererea de chemare in judecata trebuie sa cuprinda mai multe capete de cerere ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare respectarii masurii cu termen obligatoriu data angajatorului user89 user89 In luna iulie 2013 am depus o sesizare scrisa catre ITM in care reclamam fostul angajator ca nu si-a achitat ultimele 3 salarii, in situatia in care contractul ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? Aryan Aryan Buna ziua,lucrez la o firma de confectii de aproape doi ani ,timp in care sefa mea a tot aminat sa-mi faca carte de munca ce pot face ?pot face undeva o ... (vezi toată discuția)
Cerere catre angajator silviu35 silviu35 IN cit timp trebuie sa imi raspunda angajatorul la cerere solicit 3 zile lucrate la negru,am probe cu tel mobil,pe ce lege si articol imi intemeiez cererea. (vezi toată discuția)