avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme cu radierea masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme cu radierea masinii

Buna ziua
In urma cu 6 ani, tatal meu a vindut o dacie veche unei persoane cu care a facut o chitanta de mana si i-a dat si toate actele masinii.Cind tata l-a cautat a aflat ca este plecat din tara.Ulterior tata a decedat .Noi eu si fratele meu (mostenitorii ) l-am cautat si este tot plecat .Astfel ,noi platim impozit de 5 ani la primarie pentru aceasta masina .Va rog as dori sa stiu ce putem face pentru radierea ei.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 13:42, 3 Februarie 2009
pentru a o radia trebuie sa prezentati primariei contractul de vanzare cumparare. nu aveti. adresati-va judecatoriei in vederea emiterii unui hotarairi cu titlu de act autentic de vanzare cumparare, avand ca probe chitanta de mana si eventual doi martori care au fost prezenti la semnarea chitantei si inmanarea actelor. Cu hotararea legalizata va duceti la primarie si radiati masina.
Ulterior, puteti incepe o actiune in pretentii impotriva cumparatorului, pentru ca acesta sa fie obligat la plata sumelor platite de dumneavoastra de la data semnarii chitantei de mana pana la data efectiva a radierii, cu actualizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism vioviod vioviod In 2001 am vandut un autoturism, iar persoana respectiva nu a mai venit sa facem actele. Drept urmare, autoturismul respectiv este si acum pe numele meu. ... (vezi toată discuția)
Radiere auto cisti cisti cum pot radia o masina ca sa nu mai platesc impozit daca acum 7 ani am vandut-o unuia si nu am facut nici un act de vanzare nici macar o chitanta de mana. am ... (vezi toată discuția)
Cumparat teren cu chitanta de mana mihail80 mihail80 am cumparat un teren si am facut o chitanta de miina vinzatoru a fost la primarie si sa scos de la rol si ma trecut pe mine.dupa o luna a zis ca vrea terenul ... (vezi toată discuția)