avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Un mostenitor legal poate renunta la drepturi prin declaratie notariala inainte de decesul posesorului bunurilor/
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 18:40, 29 Noiembrie 2012
Art. 956. - Dacă prin lege nu se prevede altfel, sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moșteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moștenirea sau se renunță la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moștenirii.

Avem un text expres, de ce să umblăm cu interpretări ale altor articole de cod?

Iaca, nu se poate, zice codul.

Limpede ca lumina zilei.

themis a scris:

Avem un text expres, de ce să umblăm cu interpretări ale altor articole de cod?


:slap: Asta e, nu-l gaseam....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament doar cu martori flori54 flori54 Buna ziua! In familia mea s-au facut doua acte ,acasa, doar cu martori. Primul act prevede renuntarea la partea lui a unuia in favoarea celuilalt frate. Al ... (vezi toată discuția)
Renunțare la drepturi de moștenire din timpul vieții persoanei mostenite MozaicUrban MozaicUrban Buna ziua, ma intereseaza ce acte trebuie întocmite pentru a renunța la orice drepturi de mostenire din timpul vietii persoanei mostenite. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Inregistrarea contract de arenda camelia david camelia david Buna ziua. Conform Codului civil la art. 1838 contractul de arenda se inregistreaza la primarie. Dar APIA vine cu o adresa catre primarie prin care spune ca ... (vezi toată discuția)