Am introdus o cerere de chemare in judecata la Judecatorie pentru recuperare prejudiciu creat de nerespectarea dreptului de proprietate a unui imobil.
S-a dat o sentinta prin care mi s-a acordat numai o parte din suma ceruta(in principiu ,pentru restul ,s-a invocat prescriptia pentru o parte din perioada de timp pentru care cerusem sa recuperez prejudiciul)
Am facut apel atat eu cat si partea adversa.
La Tribunal s-a judecat apelul si s-a dat o decizie prin care,,Admite apelurile părţilor. Anulează sentinţa civilă atacată şi reţine cauza spre rejudecare. Fixează termen de judecată ...... Respinge cererile de acordare a cheltuielilor de judecată. Cu recurs.,,
Nu am primit o motivare a respectivei decizii,ceva din care sa inteleg de ce completul a procedat in sensul celor de mai sus.Termenul este maine.
Intrebarile mele sunt:
1.La termenul de maine se judeca din nou cazul ca si cum ar fi in prima instanta?
2.La termenul de maine, sora mea,coproprietara a imobilului avut in vedere ,poate face o cerere de interventie in nume propriu fara a fi necesar acordul partii adverse?
Noi am fi vrut sa evitam situatia in care paratii,intrebati de instanta, nu ar fi de acord cu interventia surorii mele.Citisem ca interventia ei ar fi sigur acceptata in prima instanta.
Initial, eu am crezut ca pot face singura toate demersurile avand insa tot timpul sustinerea ei.
Am rationat ca acea actiune este un act facut pentru a nu pierde un drept ,de catre unul din coproprietari.
Am platit o taxa de timbru mare (prima instanta) apoi in apel am cerut numai jumatate din suma initiala-partea ce mi-ar fi revenit mie ,ca atare, suma platita ca taxa in apel a fost de 1/2 din 1/2(intre momentul introducerii cererii si apel fusese pronuntata o decizie a Curtii de Apel respective ,intr-o cauza similara)
Suntem putin bulversate in acest moment.
Este corect faptul ca nu am primit nici o motivare a deciziei Tribunalului?Dupa cum se observa aveam drept de recurs insa fara motivare...
Nu stiu de ce prima sentinta este ,,anulata,,
Este o deosebire intre ,,anulare ,,si ,,casare,,?
Va multumesc si va rog sa imi iertati eventualele incoerente!
Cererea de interventie nu poate fi primita in apel fara acordul celorlalte parti.In apel nu se pot face cereri noi. Actiunea trebuia formulata de catre ambele proprietare. Puteti merge la dosar sa cititi decizia .Daca nu s-a redactat se va amana cauza pentru lipsa motivarii ,ori daca se va depune direct in dosar solicitati termen sa luati cunostinta de motivare .
Apelul este o cale devolutiva de atac, astfel ca se va rejudeca dosarul de la zero. Senti8nta de fond a fost desfiintata . Pentru sumele prescrise nu puteti castiga in apel.