avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... 1)CARNET DE MUNCA 2) DECLARATIA 200
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

1)CARNET DE MUNCA 2) DECLARATIA 200

Buna seara.
Am si eu 2 intrebari. 1) de unde pot ridica un carnet de munca si ce acte am nevoie?
2) In declaratia 200 pe anul 2011 am urmatoarea situatie:
venit brut: 42000
cheltuieli deductibile : 25200
total venit: 16800 (la care se adauga 16% impozit pe care il am de plata). Problema e ca acei 25200 nu stiu ce reprezinta si de ce au fost declarati. Cine a facut declaratia nu stie de ce a completat acel rand. In ce conditii se completeaza aceea rubrica?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 11:45, 30 Noiembrie 2012
Carnetele de muncă nu mai sunt în circulație, ele trebuiau înmânate posesorilor de către angajatori.În momentul de față nici nu se mai tipăresc. Carnetele de Muncă nu mai sunt utilizate pentru reflectarea vechimii angajatului.
Declarația 200 este o declarație privind veniturile realizate din alte activități de cât cele salariale și funcție de sursa venitului legiuitorul prevede și o cota de cheltuieli cu drept de deducere din venitul brut realizat. Fiind o declarație pe proprie răspundere, răspunderea pentru corectitudine este în integralitate a persoanei declarante.
Adeverința pentru dovedirea vechimii o puteți obține de la angajator sau de la ITM. ITM la cererea scrisă a dumneavoastră vă poate elibera o adeverință pentru dovedirea vechimii.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
SILVIA HORVATH, Contabil
Ok, atunci de unde pot lua o adeverinta de vechime ? Sau un document din care sa reiasa vechimea (dar nu de la angajator) de la ITM?
Depinde ce vechime aveti. Ar fi bine daca v-ati putea recupera carnetul de munca. Daca a fost ridicat de angajator, acesta este obligat sa il elibereze. Daca nu, va adresati ITM-ului pentru a va elibera o adeverinta cu vechimea in munca pana la data de 31.12.2010.

Referitor la declaratia 200, cititi aici ce se poate inregistra si considera cheltuiala deductibila. Incercati sa identificati cheltuielile pentru a stabili daca suma a fost sau nu declarata corect.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet munca ne-creat de catre angajator. emiliapana emiliapana Buna ziua, Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? ... (vezi toată discuția)
Adeverinta Doina Elena Doina Elena Care este ultimul model de adverinta de vechime care se elibereaza dupa ianuarie 2011 , agreat de ITM? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Carnet de munca SanzianaP SanzianaP Buna seara, Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)