avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme legate de un imprumut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme legate de un imprumut

acum o luna jumatate am imprumutat o colega cu 50 de euro si 2 milioana mi-a zis ca mii da in 2 sapt si au trecut 6 sapt...ii tot ziceam banuti banuti ca am nevoie..aseara i-am zis ca merg la parintii ei am ajuns la parinti ei..si m-a sunat sa ma roage sa nu urc la ei si m-am intalnit cu ea pana la urma..si imi zice ca nu are sa imi dea bani ca merge sa vanda masina si mii da...zic bine vinzi masina sa mii dai..si imi zice sa o las pana azi la 12...i-am zis ce garantie am ca mii aduci astazi tii aduc nui prb..i-am zis sa imi dea cartela de tel si cand vine cu banii i-o dau..nu i-am luat nimic azi mi-a adus bani si acum ma acuza ca am facut circ ca sunt camatar si vrea sa ma bage la inchisoare...i-am zis ca daca mai intarzie mult o sa ii iau dabanda...si ca eu nu o sa mai au de trait..ca parintii ei o sa merga la parintii mei etc..ce sa fac...ajutati-ma va rog..cu ce am gresit ca am ajutat-o cand avea nevoie si ea a profitat
"Darea de bani cu dobanda, ca indeletnicire, de catre o persoana neautorizata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani. "
asta e camatarie, nu ca ati insistat sa va inapoieze banii dvs. A, daca v-a inregistrat zicand ca ii luati gatul daca nu va da banii, e alta fapta si puteti raspunde penal.
Da, in caz de amenintare in scop de constrangere riscati sa fi comis infractiunea de santaj.

Dvs. stiti cel mai bine ce i-ati zis.

Oricum, daca i-ati zis ca intrati in casa sa ii luati lucrurile nu cred ca veti avea probleme penale deosebite.
eu atat i-am zis ca merg la parintii ei sa discutam sa rezolvam intr-un fel sa imi dea bani ...s-a rugat sa nu merg la parinti nu am mers si m-am intalnit cu ea i-am zis ca vreau bani nimic mai mult...ea a inceput sa zica ca vinde masina etc...nu am amenintat-o cu nimic si nici nu i-am spus ca intru in casa sa ii iau lucrurile...doar ca vreau sa imi dea bani e problema ei ce face ce vinde..eu nu vreau decat bani..nu i-am zis nici ca iau gatul nimic...timp de o luna de zile mi-a zis iti dau banii tii aduc nu e prb acu vin si ii aduc,,,si imi spune ca mii da si cu dobanda daca e cazul..i-am spus ca nu ma intereseaza decat bani mei...cand am vazut ca nu mii da si nu mii da i-am spus daca mai intarzii ma faci sa iti iau si dobanda...eu in final am recuperat bani si dupa a inceput sa imi zica ca eu as mai vrea cv...si ca m-a inregistrat dar eu nu ii zica decat sa vanda ce vrea nu ma intereseaza eu vreau bani...si nici nu am amenintat-o cu absolut nimic..
Intrerupeti legatura cu acea persoana, n-o mai luati in seama si nu mai comunicati cu ea. Nu are motiv pt care sa va faca plangere, daca totusi va face cu rea intentie si fapta nu exista, ii puteti face apoi dvs plangere pt denunt calomnios.
multumesc ca m-ati lamurit nu am mai bagat-o in seama...eu nu am facut nimic rau decat sa imi recuperez bani era problema ei cum facea rost de ei pe mn nu ma interesa eu am asteptat-o cat am putut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu camatari iuli1949 iuli1949 Am facut imprudenta sa iau 1000 euro imprumut de la camatar Dupa care a aflat ca aveam apartamentul gaj pentru un imprumut .Sub amenintari si obligata a mers ... (vezi toată discuția)
Rolul politiei danielle250 danielle250 va rog din suflet sa-mi dati un raspuns cat mai rapid am o mare rugaminte:de a primi raspuns suntem 3 frati,din care unul e minor prb e ca tatal meu e ... (vezi toată discuția)
Fosta prietenă pretinde că eu sunt tatăl copilului ei și mă hărțuiește cu telefoane. care sunt drepturile mele? Frumusete Frumusete Sunt hartuit cu tel din partea fostei mele prietene, acuzații cum ca băiatul care ea l-a născut e al meu, fără a avea eu vreo dovada cum ca e al meu și ... (vezi toată discuția)