avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este obligat procurorul sa precizeze pe rezolutia ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este obligat procurorul sa precizeze pe rezolutia definitiva caile de atac-unde poti face recurs,in ce termen?

Buna seara,in urma formularii unei plangeri penale ,-calomnie comandata ,repetata prin presa-am primit,dupa 6 luni,-pe 12 dec 2008-rezolutia definitiva cum ca am dreptate dar ca fapta nu constituie caz penal.(in acest interval nu mi s-a luat nici o declaratie,nu m-a contactat nimeni..Era obligat procurorul sa mentioneze pe rezolutie caile de atac?Daca da,cui ma pot plange de faptul ca nu a facut acest lucru?Pot cere repunerea procesului in alt judet?Cui pot cere acest lucru?
Va multumesc,E.Ies
Cel mai recent răspuns: ContSters54906 , utilizator 11:37, 4 Februarie 2009
mihaela_1973ro a scris:

Dar daca Rezolutia a fost comunicata in 12.12.2008 a trecut termenul de 20 zile pentru contestarea rezolutiei procurorului de caz. daca v-ati fi constituit parte civila ( adica daca cereati daune morale si materiale ) va judecati in civil mai departe.


Ok, dar... pe ce considerent ar fi impiedicat stimabilul domn sa se adreseze cu o cerere in acest sens instantei civle, chiar daca nu s-a constituit parte civila in faza de UP ?:D

Oricum o poate face in 3 ani, indiferent daca s-a constituit parte civila sau nu, in temeiul art 998 C.civ.

Av. Adrian Posdarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere prim-procuror importiva ordonantei + reclamantului lonita lonita Buna ziua, Mi s-a facut o plangere penala prin care am fost invinuit pe nederept ca am lovit pe cineva. Nu exista nicio proba, niciun act medical, este doar ... (vezi toată discuția)
Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului ContSters83761 ContSters83761 Buna seara !Am o intrebare pe care o adresez cu speranta ca ma poate lamurii cineva .Cumnatul x a primit instiintare de la parchet de pe langa o judecatorie ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - petent, cale de urmat lonley-wolf lonley-wolf Am primit o rezolutie de NUP iar in comunicare mi se spune ca daca sunt nemultumit de solutie pot formula plangere impotriva acesteia conform art. 278 alin 3 ... (vezi toată discuția)