avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autoritate de lucru judecat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autoritate de lucru judecat

Buna ziua !
Prima actiune-Solicitare *anulare* proces verbal, insa probele administrate au fost putine si neconvigatoare.Instanta constata ca procesul verbal a fost emis cu respectarea dispozitiilor legale si respinge actiunea.
A doua actiune- Nelegalitate proces verbal Practic este vorba de o alta cauza in care invoc exceptia privind Nelegalitatea procesului verbal in baza unor documente noi pe care nu le-am avut in momentul judecarii primei actiuni si care confirma nelegalitatea procesului verbal.
Instanta admite exceptia *Autoritate de lucru judecat* si respinge exceptia de nelegalitate invocata.
Mentionez ca e vorba de aceleasi parti.
Este corecta decizia instantei?
De ce pentru judecator nu conteaza noile probe.In plus in prima actiune am solicitat anularea procesului verbal iar in a doua actiune nelegalitatea procesului verbal
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: tlefter , utilizator 14:08, 29 Noiembrie 2012
Soutia este cat se poate de corecta. Este impecabila.

Una dintre consultantii de pe avocatnet (d-na avocat Romascanu) are un sfat memorabil, pe care vi-l reproduc in mare, adaptat situatiei dvs.:
E foarte usor sa zici "te dau in judecata" (mai ales la contraventii, unde musteste net-ul de modele de contestatii, si unde este aparent usor sa te descurci fara ajutor specializat). Dar sa dai in judecata pe cine trebuie, cand trebuie, invocand motivele potrivite la vremea lor, nu e usor. Nu e usor deloc!

Nelegalitatea este una dintre cauzele care pot duce la anularea procesului verbal.
De aceea cele doua litigii sunt identice, si aveti autoritate de lucru judecat a primei hotarari.
Aceasta autoritate de lucru judecat este o "chestie" care il impiedica (rau, definitv) pe judecator sa citeasca mai departe motivele si probele noi pe care le aduceti dvs.
S-a mai discutat odata legalitatea acestui proces verbal si avem o hotarare ca pv e legal? Bine, atunci eu judecator, nu pot sa mai discut odata acelasi lucru.
Asa ca de aceea nu l-au interesat pe judecatorul al doilea probele dvs. noi: nu il lasa legea sa se uite peste ele.

Presupunand ca totusi nu s-ar fi ridicat exceptia autoritatii de lucru judecat - prin absurd, zicem - si judecatorul 2 era convins de probele dvs. si anula procesul verbal. Atunci ati fi avut doua hotarari contradictorii, pronuntate de aceeasi instanta, si nimeni n-ar mai fi putut sa spuna care dintre ele e "buna", si daca trebuie sa platiti amenda au ba.

Pun pariu ca, in al doilea proces, se putea discuta (daca nu era autoritate de lucru judecat) si tardivitatea actiunii dvs. (presupun ca probele alea noi au aparut la mai mult de 15 zile de cand ati primit procesul-verbal. La mult mai mult timp ...)

Ce trebuia sa faceti dvs daca au aparut probe noi? Revizuirea primei hotarari (daca erau indeplinite toate conditiile si daca v-ati fi incadrat in termenul legal de revizuire). Pun pariu si ca acum e prea tarziu pentru revizuirea primei hotarari.

Sunt curios ce miza reala avea procesul acela verbal - despre cati bani sau despre ce sanctiuni vorbim ...
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
smeagull, utilizator
Foarte corect ce spuneti dumneavoastra dar pentru situatia in care judecata a fost corecta si nu GRESITA. Presupunem ca si in cazul medicilor e obligatorie aceasta exceptie (Din fericire nu este ) mergi la primul medic iti pune un diagnostic mergi la al doilea care respecta si continua tratamentul fixat de primul doctor. Ulterior se descopera la autopsie ca diagnosticul si tratamentul au fost gresite. Despre acest lucru e vorba, adica SENTINTA GRESITA . Nu toti avem posibilitatea sa mergem cu zeci de avocati dupa noi. Chiar daca nu stim sa ne folosim si sa invocam zeci de exceptii judecatorul ar trebui sa faca dreptate nu sa acorde dreptatea doar celui scrobit.Si nu e vorba de bani ci de DREPTATE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excepția nulității absolute Radu9 Radu9 Poate fi invocată împotriva unui act nededus judecății, dar care a fost depus de pârâtă la dosar ca înscris [b]în susținerea[/b] unui alt act a ... (vezi toată discuția)
Revizuire / contestatie in anulare ContSters268881 ContSters268881 Am pierdut un proces civil, hotararea definitiva si irevocabila a fost data in instanta de recurs dar in dispozitivul sentintei nu se trateaza exceptiile ... (vezi toată discuția)
Cai de atac instante Phantom79 Phantom79 Salutare,cum se procedeaza pentru aceasta situatie: in urma cu ceva ani am intrat in anumite litigii cu o anume persoana , a urmat alti ani de instante acesta ... (vezi toată discuția)