avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat e valabil un antecontract de vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat e valabil un antecontract de vanzare-cumparare?

am cumparat o garsoniera de la un batranel. la notar a zis ca e singur si nu mai are pe nimeni..ca urmare el are 2 copii...inca nu am rezolvan nimic.ce as putea sa fac??
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:07, 7 Decembrie 2012
Nu se intelege situatia dvs. si care anume e intrebarea.

Ati incheiat un antecontract si va e frica ca nu va semna si contractul?

Descrieti situatia mai exact, mentionand inclusiv data semnarii ante-contractului si poate veti obtine un raspuns la intrebarea dvs.

Succes!
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
In caz ca ati incheiat contract de vanzare-cumparare,actul nu poate fi atacat cu secces de mostenitori.Proprietarul unui bun poate dispune cum doreste de proprietatile sale fara sa intrebe copiii.
Stimat forumist,

Ca să adaug la ceea ce v-a sugerat colega @danafatol, cel mai important aspect este termenul prevăzut pentru transferul de proprietate - încheierea contractului de vânzare-cumpărare, sau cum este definit termenul.

Cu stimă.
am cumparat o garsoniera de la un batranel care este singur,sotia i-a murit de 2 ani.garsoniera este pe amandoi.la notar noi am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare.batranul a zis ca nu mai are rude,nu mai are pe nimeni.notarul a zis ca trebuiei deschisa succesiune si dureaza 2 luni.am dat un avans de 4 mii e si diferenta a zis ca o sa o
achit dupa succesiune
dar ca sa aflu ca batranelul are 2 copii.de un an jumate situatia este tot asa.am vb cu unul dintre copii si a zis ca o sa-mi dea semnatura...dar dupa atata timp ce trebuie sa fac??mai e bun antecontractul care l-am facut atunci??sunt sanse sa pierd banii??

Alte discuții în legătură

Antecontract - santaj Gauthier Gauthier Buna dimineata. Mama mea a incheiat in anul 2006 un antecontract cu un batranel pentru cumpararea unei case. La semnarea antecontractului, mama mea i-a dat ... (vezi toată discuția)
Antecontract nerespectat ///// lipsa_id lipsa_id Salutare Am o problema, si intotdeauna cand v-am cerut ajutorul acesta a venit prompt din partea voastra, si va multumesc din nou pentru ... (vezi toată discuția)
Succesiune!!! xcarface xcarface As avea si eu o intrebare mama mea a murit acum 3 ani si vreau sa vand apartamentu singuri mostenitori sunt eu si tatal meu apartamentul e pe numele lu mama ... (vezi toată discuția)