roxanel a scris:
dansa e proprietara a imobilului de drept.
Acest lucru il va afla sigur la notariat cand va face succesiunea dupa sot. Ramane de vazut daca nu exista si alti mostenitori, copii surorii, sot al surorii, copii batranului, copii ai sotiei batranului (din alte casatorii).
@Gauthier, In ce calitate ati facut formalitatile pentru executarea cadastrului din moment ce nu aveati drept de proprietate?
Intabularea nu se face in baza unei promisiuni de v/c ci numai a unui act care dovedeste dreptul de proprietate.
Imputernicire de la batran nu cred ca ati avut intrucat nici acesta nu avea drept de proprietate, era numai un prezumtiv mostenitor iar pana la finalizarea formalitatilor de succesiune nu ati fi putut fi imputerniciti sa faceti cadastrul.
Cu banii pe care i-ati dat pe cadastru, cei dati pe imbunanatiri si fara chitanta ati fi reusit sa obtineti sa obtineti in instanta pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de v/c.
In prezent actiunea este prescrisa, intelegeti-va pe cale amiabila cu sotia decedatului, vedeti daca are succesiunea facuta dupa sot iar daca batranul a facut-o dupa sora lui, eu nu prea cred ca a facut-o daca in atatia ani nu ati reusit sa finalizati tranzactia cu el.