avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract - Santaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract - Santaj

Buna dimineata.
Mama mea a incheiat in anul 2006 un antecontract cu un batranel pentru cumpararea unei case. La semnarea antecontractului, mama mea i-a dat drept arvuna-avans, suma de 5500 lei, iar ulterior i-a dat si restul de 1500 de lei batranului dar fara chitanta.

Din 2006 si pana in 2016, batranelul nu s-a sinchisit sa ne treaca nici macar in registrul agricol la primarie, de contract nici atat, dat fiind faptul ca noo am cumparat casa pe care el o avea mostenire de la sora lui si pe care el nu avea nici un document.

In toti acesti ani, l-am rugat sa ne treaca la primarie sau sa ne de-a contract pe casa, fara nici un rezultat insa.
De asemenea, noi am incercat pe cheltuiala noastra sa deschidem un proces de uzucapiune pentru casa respectiva, dar din pacate, avocatul cu care mama semnase contractul sa ne reprezinte, a vrut sa ne pacaleasca, si timp de 7 luni el tot cerea bani dar proces nu a deschis. Cu ajutorul unor sfaturi din partea altui avocat, care m-a invatat ce sa fac, am reusit sa recuperez banii de la el.
De asemenea, noi, pentru aceasta casa, pe cheltuiala noastra, am facut 2 expertize topografice de-a lungul aniilor care ne-au costat 1600 de lei ambele. In 2006 am platit 600 lei, in 2017 am platit 1000 de lei.
De asemenea, am adus imbunatatiri la casa in tot acest timp: Am pus geamuri termopan la toata casa, am renovat complet o camera, pe care am facut-o cu rigips, casa fiind din lemn tencuita cu chirpici, am facut fantana in curte, si renovariile continua si in acest moment.
Anul trecut in decembrie 2016 parca, batranelul a murit.
Acum, sotia lui, desii nu are nici un act pe casa surorii batranului pe care noi am cumparat-o, nu doreste sa vina la primarie sa ne treaca in registrul agricol daca nu ii mai dau o anumita suma de bani. Initial mi-a mai cerut 1000 de lei, ulterior a mai scazut la 800 de lei. Ma hartuieste cu telefoanele, m-a amenintat cand am refuzat initial sa accept sa-i dau banii ca "o sa ne faca sa platim si chirie pentru ca stam in casa". Montionez ca dupa aceasta amenintare, am inceput sa inregistrez convorbiriile cu ea, pentru ca mie practic asta mi se pare un santaj, in plus ma tot suna din 2 in 2 zile.
Eu cred ca am fost de buna crediinta, iar faptul ca nu l-am dat in judecata pe batranel cat a fost in viata, s-a datorat faptului ca nu ne permiteam financiar. Am considerat ca suntem oameni. Dumneavoastra ce parere aveti, sotia dansului ma santajeaza si hartuieste, sau nu?
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 14:40, 5 Iulie 2017
Mai mult ca sigur succesiune dupa sora lui nu a facut-o batranul. In cazul asta ce este de facut? M-am saturat de probleme cu casa asta, vreau sa le rezolv cumva!
Din cate cunoasteti cel care v-a "vandut" a avut copii, sora celui care v-a vandut era casatorita, avea copii?
Sotia celui decedat trebuie sa deschida succesiunea si sa faca si succesiune dupa sora sotului.
Formalitatile sunt de durata si costisitoare, daca nu are bani situatia este destul de complicata iar daca nu vrea sa incheie contractul de v/c si sa vanda oricui doreste iar situatia sa devina si mai complicata..
Puteti incerca introducerea unei actiuni pe uzucapiunea de lunga durata.

Cu privire la cea de scruta durata, mai jos regasiti o speta:
[ link extern ]

Puteti cumpara de la sotia defunctului drepturile succesorale rămase de pe urma defunctului. Intrebati la notar ce acte v-ar trebui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are drept de mostenire? Gauthier Gauthier Buna seara. Am si eu rugamintea, daca puteti, sa ma luminati intr-o problema. 1.In anul 2006, mama mea, a cumparat o casa de la un batranel de vre-o 88 de ... (vezi toată discuția)
Cat e valabil un antecontract de vanzare-cumparare? suciu88 suciu88 am cumparat o garsoniera de la un batranel. la notar a zis ca e singur si nu mai are pe nimeni..ca urmare el are 2 copii...inca nu am rezolvan nimic.ce as ... (vezi toată discuția)