avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Are drept de mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Are drept de mostenire?

Buna seara. Am si eu rugamintea, daca puteti, sa ma luminati intr-o problema.

1.In anul 2006, mama mea, a cumparat o casa de la un batranel de vre-o 88 de ani la vremea respectiva. Aceasta casa a apartinut surorii batranelului, care, din pacate, a decedat. Deci, practic, batranelul a fost unic mostenitor pe casa surorii lui.

Noi am facut un antecontract notarial in anul 2006, pentru casa aceasta, urmand ca batranelul sa ne dea actele.
In tot acest timp, batranelul n-a mai facut nici un demers legal pentru a ne da contract pe casa. N-a facut nici uzucapiunea, nici succesiunea.

Cert este ca acest batranel a fost casatorit cu o femeie mult mai tanara decat el, iar acum am anumite temeri, dat fiind faptul ca si batranelul a decedat.

Intrebare: Poate nevasta batranelului sa fie mostenitoare pe averea surorii lui? Mai ales in conditiile in care, pentru aceasta casa, cat batranelul a fost in viata, n-a facut nici un demers legal care sa demonstreze ca el era unic mostenitor? Daca ar vrea sa ne de-a afara din casa, ar avea legal aceasta posibilitate? In toti acesti ani, de cand am cumparat casa si pana in prezent, noi ne-am ocupat de aceasta casa, si am incercat sa-i aducem si imbunatatiri in limita posibilitatiilor noastre financiare.Va multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:44, 16 Decembrie 2016
Ati platit pretul intreg sau doar un avans?
Avand antecontractul puteti introduce o actiune in instanta in vederea emiterii unei hotarari care sa tina loc de act de instrainare (contract de v/c).
Da, mama mea a platit toata valoarea. Insa, batranelul n-a mai facut nici un demers legal, probabil din cauza faptului ca il costa prea mult sa ne dea actele. Uzucapiunea acuma cativa ani era 3000 de ron...

Intrebarea mea ramane inca valabila: Poate sotia batranelului sa fie mostenitoare pe averea surorii batranelului? Mai ales ca atata timp cat a fost in viata, batranelul n-a facut nici un demers legal care sa fi demonstrat ca el e mostenitorul acestei case?
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
Gauthier, utilizator
Daca batranul avea drept de mostenire dupa sora lui atunci are drept de mostenire si sotia lui dupa el. Iar cota ei poate fi de 100% daca nu exista alti mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract - santaj Gauthier Gauthier Buna dimineata. Mama mea a incheiat in anul 2006 un antecontract cu un batranel pentru cumpararea unei case. La semnarea antecontractului, mama mea i-a dat ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren Moni99 Moni99 Tatal meu a decedat in nov. 2018 si a detinut o casa la tara cu terenul aferent in suprafata totala de 1993 mp. Din aceasta suprafata tatal meu detine conform ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! cum poate intra bunica mea in posesia pământurilor ... Gigi T Gigi T Buna ziua ! Cum poate intra bunica mea in posesia pământurilor de pe titlul de proprietate al tatălui ei? Menționez că tatăl ei nu a fost căsătorit cu ... (vezi toată discuția)