avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

girant

sunt girantul unei persoane care a decedat mi se opreste bani din salariu pt asta.pot sa dau in judecata pe sotul personei decedate pt a-mi recupera banii.el nu vrea pe cale amiabila .ce sanse am ?as dori un model de cerere de trimitere in jud in acest caz si unde se depune ,taxe ce se platesc .va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:46, 30 Noiembrie 2012
Nu puteti solicita recuperarea datoriei prin actiune in regres impotriva sotului decat in conditiile in care in urma decesului s-a efectuat succesiune iar sotul supravietuitor a acceptat mostenirea.
Altfel, conform contractului, daca titularul imprumutului nu mai plateste, banca se va indrepta impotriva girantului.
Vedeti daca la semnarea contractului nu s-a intocmit o polita de asigurare de viata, pentru ca in aceste conditii va indreptati impotriva asiguratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular credit decedat, girantul continua sa plateasca marr marr Buna ziua. Va schitez urmatoarea situatie: X ia credit bancar fara sa returneze o mare parte de banii respectivi. In timp se ajunge la executie silita. Din ... (vezi toată discuția)
Girant VONPAUL006 VONPAUL006 AM SEMNAT PE UN CONTRACT DE IMPRUMUT DE LA O BANCA CA GIRANT, FARA SA GIREZ CU NICI UN BUN. DIN PACATE BANII NU AU FOST RESTITUITI ... (vezi toată discuția)
Rambursare credit in caz de deces flaviu.flaviu flaviu.flaviu In cazul in care titularul unui contract de credit inceteaza din viata, iar contractul de credit este incheiat fara garantie si fara giranti, banca se poate ... (vezi toată discuția)